hu
 
Péntek, 2024. Március 01.
Szépítik a várost
2009.07.03
Folytatják a takarítógép park felújítását

Az önkormányzat folytatja a sokkal hatékonyabb, új generációs takarítógépek beszerzését. A héten érkezett meg a legújabb típusú járda takarítógép, mely a park sétányait is takarítani fogja. Az önkormányzat folyamatosan újítja fel a takarítógép állományt, a továbbiakban tervezik járda és utcamosó gépek beszerzését is.
Az autótulajdonosok nem jelentkeztek a meghirdetett parkolóhelyekért
2009.07.03
Nem volt eredményes a Városháza parkolóhelyekre meghirdetett licitje. A lakótelepeken létesített új parkolóhelyek nyilvános árverésére, melyre kedden a Városházán került sor, legtöbben nem mentek el.
„Ahol lehetőséget teremtettünk a civilizált parkolásra és a város polgárai nem éltek ezzel, drasztikusan fogunk eljárni az illegálisan parkoló személyekkel” – ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján ilyenirányú terveit Antal Árpád András polgármester.
Elfogadott pontrendszer a Gyere haza programhoz
2009.07.03
Az Antal Árpád András polgármester által kezdeményezett Gyere haza programban meghirdetett ingyenes telkek kiutalásának kritériumrendszeréről döntött a városi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. Sepsiszentgyörgyön 50 telket különítettek el a Borvíz utcában, amelyet 18 és 35 év közötti fiatalok igényelhettek.


Kitakarítják a Debren patak medrét
2009.07.03
Hétfőn kezdik a Debren patak medrének takarítását – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, egy céget bíztak meg a munkálatokkal, ugyanakkor találkoznak a roma közösség képviselőivel is, hogy megbeszéljék, az Őrkőn élők hajlandóak-e ledolgozni a a büntetéseiket.
Még az idén lesz hóágyú és új sífelvonó Sugásfürdőn
2009.07.03
42 milliárd régi lejt kapott Sugásfürdő felújítására a város. Erről a szerdai kormányülésen döntöttek – jelentette be Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Sugásfürdő felújítási tervének összköltsége eléri a 200 milliárd régi lejt, a most kiutalt pénzből többek között a sípálya korszerűsítését tudják elvégezni, hóágyút és sífelvonót vásárolnak – tájékoztatott a város vezetője.
Elköltözik az orosz piac
2009.07.03
A város megvásárolja az Európiacot és várhatóan őszig átköltöztetik az orosz piac standjait. Erről döntött csütörtökön a helyi önkormányzat gazdasági bizottsága, amely az Európiacon tartotta kihelyezett ülését  – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Új munkahelyek Sepsiszentgyörgyön
2009.06.30
Több olyan tanácshatározatot fogadtak el a csütörtöki tanácsülésén, amelyek hosszútávú befektetések láttamozási terveire vonatkoztak . A közeljövőben a csíkszeredai kijáratnál, valamint az Oltmező utcában építenek új bevásárlóközpont, a Borvíz utcában húsfeldolgozó egység nyílik, Szépmezőn pedig ipari parkot alakítanak ki. Ezek a beruházások új munkahelyeket jelentenek a városnak – értett egyet a tanácsosok többsége, annak ellenére, hogy voltak, akik aggályaikat is kifejezték ennek kapcsán.
Egy év mandátum – csapatban dolgozunk
2009.06.30
Rendezett parkolókkal, új játszóterekkel és gondozott zöldszigetekkel gazdagodott Sepsiszentgyörgy az elmúlt egy év során, épül a Tamási Áron Színház új stúdióterme, közeledik a befejezéshez a legújabb ANL programos tömbház – többek között ezeket mutatta be egy éves mandátumának beszámolója alkalmából Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere a sajtó képviselőinek, akikkel városnéző körútra indult.