hu
 
Kedd, 2024. Július 16.
Közvetlenül a Sugás Áruház előtt lesznek a taxisok
2009.11.19
A Sugás Áruház előtt alakítottak ki helyeket a taxisoknak, tájékoztatott Antal Árpád András. A polgármester elmondta, hogy a jelenleg Gróf Mikó Imre utcában állomásozó taxik hamarosan pár méterrel arrébb költöznek, a Sugás Áruház előtti részen az üzletközpont felőli sávon taxis helyeket alakítottak ki, a külső sávon pedig parkolóhelyeket lehet találni.
Felvidék megköszönte a székelyföldiek törődését
2009.11.19
Csáky Pál, az MKP elnöke telefonon köszönte meg a székelyföldi felajánlást, mely szerint kifizetik a bírságokat, ha valakit a magyar nyelv használata miatt büntetnek meg Szlovákiában – számolt be Antal Árpád András, aki azt is elmondta, a felvidékiek pozitívan fogadták a székelyek gesztusát.
El kell kerülni a provokációt – az Új Jobboldalnak nincs helye Sepsiszentgyörgyön
2009.11.19
Egyértelműen provokációnak tartja az Új Jobboldal (Noua Dreapta) sepsiszentgyörgyi megmozdulását Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
Szerdai sajtótájékoztatójukon az RMDSZ háromszéki elöljárói üdvözölték a román pártok Kovászna megyei vezetőinek hozzáállását, amely szerint elutasítják az Új Jobboldal kezdeményezését.
Lehet már jelentkezni a Karácsonyi Vásárra!
2009.11.19
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Karácsonyi Vásárt szervez december 17. és 24. között a Szabadság téren (Erzsébet park előtti sétány). A vásárra kereskedők, egyesületek, alapítványok jelentkezését várják a szervezők. A Polgármesteri Hivatal díjmentesen 17 faházikót biztosít a jelentkezők számára. Jelentkezni december 2-ig lehet!
Elkészült a park tábla
2009.11.16
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester elmondta a sajtó képviselőinek, hogy elkészült az Erzsébet park bejáratához az órával is ellátott parktábla.
A táblán megtalálható a park térképe, régi képek a parkról és három nyelvű tájékoztató a park történetéről.
Antal Árpád: Fontos, hogy a magyar jelöltet támogassuk
2009.11.16
Újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád András polgármester kifejtette, fontos, hogy a magyarság Kelemen Hunort, az RMDSZ jelöltjét támogassa a romániai elnökválasztásokon. „A választások egy kisebbség esetében népszámlásnak is tekinthetők, ugyanis a választási eredmény jelzi, hogy létezik az országban egy jelentős politikai erővel rendelkező népcsoport.” – mondta Antal.
Antal Árpád András szolidarizál a szlovák nyelvtörvény áldozataival
2009.11.16
Antal Árpád András polgármester felhívást intézett a felvidéki magyarokhoz, hogy továbbra is használják a magyar nyelvet a közéletben és a magánszférában egyaránt. „Felhívást intézek felvidéki testvéreinkhez, hogy továbbra is használják a magyar nyelvet a boltokban, az utcán, az iskolákban. Mi székelyföldiek mellettük állunk és szolidaritásunkat nemcsak szavakkal, de tettekkel is ki akarjuk fejezni”- nyilatkozta Sepsiszentgyörgy polgármestere.
A közhivatalnokok kényszerszabadsága nem érinti a lakossági ügyintézési folyamatot
2009.11.16
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester ismertette, hogy a kényszerszabadság ügyében folyamatosan egyeztet a szakszervezet vezetőivel. A kormányhatározat értelmében a hivatal alkalmazottainak fizetése 15,5 százalékkal kell hogy csökkenjen. Egyelőre nem döntöttek arról, hogy munkaidő átszervezéssel vagy fizetetlen szabadsággal oldják meg a kérdést.