hu
 
Péntek, 2024. Március 01.
Szolgálati lakások fiatal értelmiségieknek
2009.08.15
A Cigaretta utcában 28 szolgálati lakást alakítanak ki – döntött a városi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. A városatyák Antal Árpád András javaslatára a 28 lakrészes felújítási terv mellett szavaztak, így négy nagyobb lakás gyerekes értelmiségi családoknak adható. A polgármester kezdeményezésére a szolgálati lakásokat fiatal orvosok, egyetemi tanárok, színészek, fiatal értelmiségiek kérhetik.
Rendkívüli hangverseny: Enescu és kortársai
2009.08.12
2009. augusztus 14-én 18 órától az Árkosi Művelődési Központban rendkívüli hangversenyre kerül sor. A Remember Enescu kamaraegyüttes által előadott Enescu és kortársai hangerversenyen, a műsorra kerülő művekkel a nagy művész születésének 128-ik évfordulójára emlékeznek. Műsoron: Enescu, Bartók, Kodály, Silvestri, Débussy, Massenet, Satié, Délibes, Jora művek.
Antal Árpád: A város érdekében az Orosz piac helyzetét rendezni kell
2009.08.06
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester részletesen ismertette a Városháza álláspontját az Orosz piac helyzetével kapcsolatosan. Az elöljáró elmondta, elfogadja a piaci árusok meghívását és elmegy a helyszínre, hogy beszéljen velük és újfent megismételje a Városháza javaslatát.  „Eddig is nyitott voltam a párbeszédre, nagyon sokan az érintettek közül felkerestek már ezzel az üggyel és én minden alkalommal elmondtam, hogy az Orosz piac kérdését a városnak kötelessége rendezni, tekintve azt a jelentős tűzveszélyt amit a piac jelent a városra.
Székelyföld Kerékpáros Körversenye - II. szakasz
2009.08.05
II. szakasz – 2009. augusztus 8.

Tusnád – Nyerges-tető – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Csíkszereda


Új uszoda és sportterem épül Sepsiszentgyörgyön
2009.07.31
Új uszoda épül a megyeszékhelyen – jelentette be Antal Árpád András csütörtöki sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, ígéretet kapott Vasile Blaga fejlesztési minisztertől, hogy a szaktárca finanszírozza a 25 méteres új medence megépítését.
Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Sepsiszentgyörgyön
2009.07.31
Háromszéken is áthalad az augusztus 6-8 között megszervezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye – az egyre nagyobb rangot kapó sporteseményről Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere számolt be a sajtó képviselőinek Sepsiszentgyörgyön.  Ráduly Róbert elmondta, a körverseny 3 éve szerepel a romániai szakszövetség naptárában, tavalytól pedig bekerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség eves naptárába is.
Elkezdődött az utcák javítása
2009.07.31
Megkezdték az utcák javítását – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester, aki azt is elmondta, a későn elfogadott országos költségvetés miatt csúsztak el ennyire idén az útjavítási munkálatok. Új aszfaltréteget kap a központ nagy része: az 1918. december 1. Utca a Bazártól a Nicolae Balcescu utcáig, a Kriza János utca, a Gróf Mikó Imre utca, a Szabadság utca és a Szabadság tér.
Oklevelet adott át Szerző Péternek Antal Árpád András polgármester
2009.07.31
Kitüntető oklevelet adott át Antal Árpád András polgármester a csütörtöki tanácsülésen a sepsiszentgyörgyi Szerző Péternek, aki aranyérmet szerzett a Mexikóban megrendezett 40. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián.