hu
 
Péntek, 2023. December 01.
Mozdulj! – Startoltak a sepsiszentgyörgyi Sportnapok
2009.05.29
A rossz és hideg idő ellenére több mint százan gyűltek össze pénteken a sepsiszentgyörgyi városi stadionba a harmadik Sportnapok megnyitó ünnepségén. A kétnapos rendezvényre a helyi sportkedvelőkhöz csatlakozva több városból érkeztek vendégek, akik számos program közül választhatnak majd.
Sportnapok programja
2009.05.28
2009. május 29-30. között harmadik alkalommal szervezik meg a sepsiszentgyörgyi Sportnapokat, amire a szervezők szeretettel várják a mozogni, sportolni vágyókat. Az alábbiakban a részletes programot tekintetik meg.
Gyermeknapi program
2009.05.28

„Mikor széjjelszakadsz, akkor vége...” – Tüntetés Csíkszeredában
2009.05.27
Csíkszeredában május 22-én a magyar intézményvezetők leváltása ellen tüntettek, a magyar összefogás fontosságát emelve ki az erdélyi magyarság mind közösségi, mind politikai kifejeződésének és megnyilvánulási lehetőségeinek szempontjából. A magyar összefogás egy olyan lehetőség, amelyhez mindannyiunknak fel kell nőni, félretéve pártpolitikai szimpátiánkat és elköteleződésünket.
2009.05.27
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Zorán koncertre hívta meg a város lakóit és vendégeit. Május 23-án este 8 órakor  közel 6000 ember töltötte meg a Szent György teret. A legnagyobb sikereket a már jól ismert Boldog idők, Apám hitte, Egészen egyszerű dal zeneszámok tudhatták magukénak.
Markó: a kormány politikája az autonómia malmára hajtja a vizet
2009.05.22
Markó Béla Szövetségi elnök egy könyvbemutató apropóján, csütörtök délután Sepsiszentgyörgy központjában a magyar és a román sajtó képviselőivel teázott. A beszélgetésen vett részt Antal Árpád András polgármester és Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök is. A járókelők meglepetésére.


Markó: ezt a könyvet nem én írtam
2009.05.22
Teltházas könyvbemutatóra került sor csütörtökön a megyei könyvtár “kék-termében”: Markó ismertette a nevével jegyzett “Egy irredenta mindennapjai” kötetet. Kányádi versekkel startolt az esemény, majd Bogdán László és Markó Béla nosztalgiázó hangulatban mutatták be a titkosszolgálatok “szörnyirodalmának” titulált megfigyelői jegyzékek gyűjteményét.
Orbán Viktor Sepsiszentgyörgyön kampányolt
2009.05.21
Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke a határok fölötti nemzetegyesítés eszméje jegyében közösen kampányolt Tőkés Lászlóval és a Magyar Összefogás Listájának további jelöltjeivel szerda este Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvényen a Magyar Összefogás jelöltjei mellett felszólalt Antal Árpád András polgármester, aki  beszédében köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket: ,, Uraim, Isten hozta Önöket Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városában...