hu
 
Szombat, 2024. Július 27.
Antal Árpád András szolidarizál a szlovák nyelvtörvény áldozataival
2009.11.16
Antal Árpád András polgármester felhívást intézett a felvidéki magyarokhoz, hogy továbbra is használják a magyar nyelvet a közéletben és a magánszférában egyaránt. „Felhívást intézek felvidéki testvéreinkhez, hogy továbbra is használják a magyar nyelvet a boltokban, az utcán, az iskolákban. Mi székelyföldiek mellettük állunk és szolidaritásunkat nemcsak szavakkal, de tettekkel is ki akarjuk fejezni”- nyilatkozta Sepsiszentgyörgy polgármestere.
A közhivatalnokok kényszerszabadsága nem érinti a lakossági ügyintézési folyamatot
2009.11.16
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester ismertette, hogy a kényszerszabadság ügyében folyamatosan egyeztet a szakszervezet vezetőivel. A kormányhatározat értelmében a hivatal alkalmazottainak fizetése 15,5 százalékkal kell hogy csökkenjen. Egyelőre nem döntöttek arról, hogy munkaidő átszervezéssel vagy fizetetlen szabadsággal oldják meg a kérdést.
Óvodások látogattak a Polgármesteri Hivatalba
2009.11.10
Hétfőn különleges vendégeket fogadott Antal Árpád András polgármester. A Gulliver Óvodából két iskolai előkészítő csoport látogatott a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalba. A kicsik rajzokkal ajándékozták meg a polgármestert, gyermekverseket szavaltak, mondókákat mondtak és énekeltek.
Késnek a központban zajló munkálatok az időjárás miatt
2009.10.29
Valamivel később fejezik be a központban megkezdett felújítási munkálatokat a korán beköszöntött hideg és havazás miatt. Továbbra is folynak a munkálatok városszerte, hamarosan elkezdik az úttest és az átjárók festését. Jelenleg a lámpaoszlopok számára alakítják ki az alapokat, nemsokára megérkeznek az oszlopok is.
Interneten is lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket
2009.10.29
A Polgármesteri Hivatal az OTP Bank helyi fiókjával közösen lehetőséget biztosít a lakosoknak arra, hogy a helyi adókat és illetékeket az interneten is ki tudják fizetni ezután. Az adófizető OTP-s bankszámlával, kártyával kell rendelkezzen ahhoz, hogy a rendszert használni tudja.
Halottak napi forgalomátirányítás a közös temető környékén
2009.10.29
Lakossági bejelentés alapján és az előző évek tapasztalatából kiindulva a Polgármesteri Hivatal a közlekedési és a közösségi rendőrséggel közösen idén olyan intézkedéseket hoz, melyek enyhítik a zsúfoltságot és megkönnyítik az autók számára a közlekedést és a parkolást a közös temető környékén.
A munka a hosszú élet titka
2009.10.26
100 éves lett Módi Ferenc, Sepsiszentgyörgy legidősebb lakosa. Antal Árpád András polgármester a Polgármesteri Hivatal Esketőházában köszöntötte fel az ünnepeltet, aki családtagjai elmondása szerint előrehaladott kora ellenére jó egészségnek örvend.
Hamarosan befejeződik a központ felújítása
2009.10.22
A városban jelenleg közel 50 helyszínen folynak felújítási munkálatok – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. „Befejeződtek a közművesítési munkálatok a Dózsa György, a Budai Nagy Antal és az Erdő utcákban, a Csíki utcában elkészültek a csatornázási, víz- és gázvezetési munkálatokkal, hátra van még az elektromos áram vezetése és a közvilágítás felújítása, folyamatban van a Munkás és a Romulus Cioflec utcák felújítása.