hu
 
Kedd, 2024. Július 16.
Antal Árpád: a helyi tanácsban kialakult bizalmi válság nem szolgálja a város érdekeit
2009.10.01
„Nem szeretném fokozni a Helyi Tanácsban kialakult bizalmi válságot, mely az RMDSZ és az MPP frackió közötti nézetkülönbségek eredményeként alakult ki, ezért visszavonom az Urban Locato cég felszámolására tett határozattervezet-javaslatomat. Ugyanakkor havonta fogom ismertetni a sajtóval, hogy milyen jelentős összegeket emészt fel a cég” – jelentette ki Antal Árpád András polgármester.
Rendezett városképhez rendezett garázsok kellenek
2009.10.01
Egy szép rendezett városképbe nem illenek bele az elhanyagolt garázsok, ezért tanácshatározat-tervezetet készítünk elő, amely előírja az építmények kötelező felújítását – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. A városban 600 garázs van, ezek közterületen épültek, a tulajdonosok az önkormányzat koncessziós szerződést kötöttek.
Gyere haza program: tavaszig kiállítják az első száz építési engedélyt
2009.10.01
„Folytatjuk a Gyere haza program kiértékelését és ahogy ezt befejeztük, meghirdetjük a következő ötven fiatal számára is a programba való jelentkezés lehetőségét” – ismertette a sajtó képviselőivel Antal Árpád András polgármester. A polgármester elmondta, tavaszig ki akarják állítani az építési engedélyeket az első száz fiatal igénylő számára. 
Több mint 40 helyszínen végeznek munkálatokat – interaktív térkép a honlapon
2009.10.01
Sepsiszentgyörgyön jelen pillanatban több mint 40 helyszínen folynak a felújítási munkálatok – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester, aki arról is beszámolt, hogy interaktív térképen lehet követni a hivatal honlapján, hol hogyan haladnak a munkával.
Még egy helyszínen lehet fizetni a helyi adókat
2009.09.28
Szerdától a Polgármesteri Hivatal mellett az Olt negyedben a villanyrendőrnél is lehet helyi adókat és illetékeket fizetni – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester, aki kihangsúlyozta, hogy a polgármesteri hivatal pénzügyi igazgatóságának új kirendeltsége a lakosság kényelmét szolgálja. “Az ügyfélbarát szolgáltatások az emberek érdekeit szolgálják, célunk az átláthatóság és a hatékonyság” – magyarázta Sepsiszentgyörgy vezetője.
Gomba-nap a Székely Nemzeti Múzeumban
2009.09.24
A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2009. szeptember 26-án,
szombaton ismét megrendezésre kerül az évek során már hagyományossá vált Gomba-nap.
A téma ezúttal a gyilkos galóca lesz. A program reggel háromnegyed 9-kor kezdődik, ekkor gombásztúrára indulunk Sugásfürdőre, ahol szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat.
Támogatás a történelmi egyházaknak
2009.09.23
A történelmi egyházak levélben fordultak a városi önkormányzathoz, hogy támogatást kérjenek a templomok téli fűtéséhez. Antal Árpád András polgármester a hétfői rendkívüli tanácsülésen beterjesztett egy határozattervezetet, amely szerint egyenként 4.000 lejes támogatásban részesül 14 római katolikus, református, unitárius, evangélikus és ortodox egyházhoz tartozó parókia. A tanácsosok egyhangúlag elfogadták a határozattervezetet.