hu
 
Szerda, 2024. Május 22.

Ügyfélkapu


Bejelentkezek a fiókomba

 

A szolgáltatásokra vonatkozó tudnivalók

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a lakossági ügyfélkapun keresztül hozzáférést biztosít bizonyos online szolgáltatásokhoz, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé a városlakók számára.

Az ügyfélkapun két felhasználói fiók érhető el: (1) ellenőrzött fiók és (2) nem ellenőrzött fiók, mindkettőhöz felhasználónév és jelszó szükséges.

Az ellenőrzött fiók esetében a valódi felhasználó személyének azonosítása szükséges az adatok alapján, amelyet az önkormányzat egyik munkatársa végez el a rendszerben. A fiók létrehozása érdekében, előzetes időpontegyeztetés alapján, a lakóknak jelentkezniük kell a Polgármesteri Hivatal Ügyfelszolgálati és Tájékoztatási Irodájában a személyazonossági igazolványuk bemutatásával.

A nem ellenőrzött fiók esetében nem biztos, hogy az illető felhasználó azonos azzal a felhasználóval, akinek az adatait megadták a fiók létrehozásakor, ezért ezzel a bejelentkezési móddal csak korlátozott számú online szolgáltatáshoz férhet hozzá.

Felhasználói fiókot a következő hivatkozásra kattintva hozhat létre: fiók létrehozása

A fiók létrehozásával és az ügyfélkapu használatával elfogadja a felhasználási feltételeket és hozzájárul, hogy az intézmény jogi kötelezettségeinek eleget téve, a 679/2016/EU Rendelet 6. cikkelyének értelmében feldolgozza és kezelje az Ön személyes adatait. Részletek itt.

 

Az aktív és ellenőrzött felhasználói fiók létrehozásához szükséges lépések:

  1. lépés: kérelem kitöltése és elküldése a felhasználói fiók létrehozásához
  2. lépés: a valódi felhasználó hitelesítése a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában
  3. lépés: a felhasználó személyi igazolványának szkennelése és rögzítése az operátor által
  4. lépés: a fiók aktiválásához szükséges hitelesítő e-mail küldése a felhasználó számára

Az ügyfélkapun öt típusú műveletet határoztak meg, amelyen keresztül a polgármesteri hivatal különböző szolgáltatásait vehetik igénybe a felhasználók:

  1. művelet: az iratok online kitöltése és továbbítása
  2. művelet: az iratok online kitöltése, letöltése, aláírás (saját kezűleg vagy minősített elektronikus tanúsítvány által), irat feltöltése, online továbbítás
  3. művelet: űrlap letöltése, kitöltése és aláírása, feltöltés, online továbbítás
  4. művelet: online kitöltés, letöltés, aláírás és az iratok személyes leadása az ügyfélablaknál.
  5. művelet: letöltés, kitöltés és saját kezű aláírás, az iratok személyes leadása az ügyfélablaknál

 

A lakossági ügyfélkapu az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg az Adminisztratív Kapacitás 2014-2020 Operatív Programon keresztül. www.poca.ro

Az Európai Unió által társfinanszírozott további programokkal kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.fonduri-ue.ro honlapra.

A platform tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. A bemutatott információk pontosságáért a platform létrehozói felelnek.