hu
 
Szombat, 2024. Július 27.
Új utcanévtáblák a belvárosban
2009.12.18
A téli időjárás ellenére vannak olyan javítási, felújítási munkák a városban, amelyeket el lehet végezni – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere beszámolt, hogy a parkba felszerelték a tájékoztató táblát, amelyen óra is van, felszerelték a szervezőiroda cégérét, valamint jövő héten kezdik szerelni az új eligazító táblákat és az új típusú utcanév-táblákat is.
Megnyílt a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár
2009.12.17
Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Sztakics Éva alpolgármester az idei karácsonyi vásárt Sepsiszentgyörgyön. Sok éves szünet után a Polgármesteri Hivatal tavaly először szervezett karácsonyi vásárt. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén sok újdonsággal jelentkeztek, újabb házikókkal, újabb termékekkel bővült a kínálat. Elsősorban kézműves és hagyományos termékeket forgalmazó vásárosok kínálják portékáikat, van forralt bor, tea és mézeskalács.
Antal Árpád: Válságban le kell nullázni a sérelmeket
2009.12.17
 Kormányra lép az RMDSZ

„Az RMDSZ-nek a választások utáni helyzetben sem volt más lehetősége, minthogy két rossz opció közül a kevésbé rosszat válassza\" - nyilatkozta Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Antal elmondta, részben örül annak, hogy Băsescu nyerte a választásokat, tekintve, hogy ellenkező esetben az RMDSZ-en kérték volna számon a szociáldemokraták által elkövetett lehetséges hibákat. Antal felvázolta mindazokat a közös pontokat melyek ésszerűvé teszik a demokrata liberálisokkal való kormányalakítást.
Karácsonyi vásár - Program
2009.12.17
A vásárra 37 olyan kereskedő, egyesület, alapítvány jelentkezett, akik iparművészeti, képzőművészeti alkotásokat, fajátékokat, kézműves termékeket, bőr- és kötöttárut, népi ihletésű ruhákat, papírárut és könyveket, dísz- és ajándéktárgyakat kínálnak.

Helyszín: Szabadság tér (Erzsébet park előtti sétány)

Időpont: 2009. december 17-24.
Naponta 11:00-19:00 óra között


Mindenki karácsonya - jótékonysági gálaest
2009.12.11
Karácsony az együvé tartozás ünnepe. Olyan családból táplálkozó, közösségi erővé terebélyesedő szent ünnep, amely a legnemesebb gesztusok egyikének szimbolikus erejével fon össze bennünket. Az adakozás önzetlenségét felvállalók és a megajándékozottak öröme ugyanaz az öröm. A szeretet öröme. Ennek a gondolatnak a jegyében, sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját a MINDENKI KARÁCSONYA elnevezésű jótékonysági gálaestre, majd az azt követő büfé jellegű vacsorára.

Helyszín: TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ, SEPSISZENTGYÖRGY
Időpont: 2009. december 17., 19 óra

Erdély 2015 - fejlesztési konferencia
2009.12.05
A Pályázatok.ro-t működtető PONT fejlesztési konferenciasorozatot indít Erdélyben 2009 decemberétől. A konferenciasorozat célja megteremteni egy olyan formális keretet, amelyen belül erdélyi gondolkodók, véleményformálók és döntéshozók egy közös fórumon tehetnek megoldási javaslatokat Erdély fejlesztési problémáira, kihívásaira, kérdéseire vonatkozóan.
Kedvezmény az év elején törlesztő adófizetőknek
2009.12.04
Szerda esti tanácsülésén a 2010-es évre szóló helyi adók és illetékek megállapításáról is döntöttek. A tanácshatározatnak megfelelően azok, akik januárban kifizetik a jövő évre szóló helyi adókat és illetékeket 10 százalékos kedvezményt kapnak, februárban 7 százalék, márciusban 5 százalék kedvezmény jár. A helyi adók és illetékek megállapításának pontos listáját hamarosan közzétesszük a honlapon.
Leváltották Bálint József alpolgármestert
2009.12.04
A szerda esti tanácsülésen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tagjai megszavazták a Bálint József alpolgármester leváltásáról szóló tanácshatározatot.  Antal Árpád András polgármester kezdeményezését azzal indokolta, hogy az MPP frakció végre megszabadulhat attól az ellentmondásos szereptől, hogy döntéshozó szerepben is ellenzékként viselkedik. Sepsiszentgyörgy polgármestere többször is hangsúlyozta, másfél évvel ezelőtt hitt abban, hogy az MPP tagjai tudnak és akarnak is a város érdekében dolgozni, de sajnos azt tapasztalta, hogy folyamatosan akadályozták a munkában.