hu
 
Szombat, 2024. Május 18.
Kedvezmény az év elején törlesztő adófizetőknek
2009.12.04
Szerda esti tanácsülésén a 2010-es évre szóló helyi adók és illetékek megállapításáról is döntöttek. A tanácshatározatnak megfelelően azok, akik januárban kifizetik a jövő évre szóló helyi adókat és illetékeket 10 százalékos kedvezményt kapnak, februárban 7 százalék, márciusban 5 százalék kedvezmény jár. A helyi adók és illetékek megállapításának pontos listáját hamarosan közzétesszük a honlapon.
Leváltották Bálint József alpolgármestert
2009.12.04
A szerda esti tanácsülésen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tagjai megszavazták a Bálint József alpolgármester leváltásáról szóló tanácshatározatot.  Antal Árpád András polgármester kezdeményezését azzal indokolta, hogy az MPP frakció végre megszabadulhat attól az ellentmondásos szereptől, hogy döntéshozó szerepben is ellenzékként viselkedik. Sepsiszentgyörgy polgármestere többször is hangsúlyozta, másfél évvel ezelőtt hitt abban, hogy az MPP tagjai tudnak és akarnak is a város érdekében dolgozni, de sajnos azt tapasztalta, hogy folyamatosan akadályozták a munkában.
Járható a Csíki utca
2009.11.27
Megnyitották az autósforgalom előtt a Csíki utcát – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester, aki beszámolt arról, hogy a Debren-patak hídjáig a biciklisávot is leaszfaltozták, tovább már az idő függvénye, hogy sikerül-e idén még egy rendet aszfaltozni. A Debren-patak hídja és a Templom utca között most rakják a járdákat – mondta el Sepsiszentgyörgy vezetője.
Antal Árpád kezdeményezi Bálint József alpolgármester leváltását
2009.11.27
Jobb lesz az együttműködés az MPP-vel, ha ellenzékbe vonulnak – véli Antal Árpád polgármester. Antal elmondta, az ellenzékbe vonulással megszűnik majd a tudathasadásos állapot, mely az MPP sepsiszentgyörgyi frakcióját jellemzi.
Közvetlenül a Sugás Áruház előtt lesznek a taxisok
2009.11.19
A Sugás Áruház előtt alakítottak ki helyeket a taxisoknak, tájékoztatott Antal Árpád András. A polgármester elmondta, hogy a jelenleg Gróf Mikó Imre utcában állomásozó taxik hamarosan pár méterrel arrébb költöznek, a Sugás Áruház előtti részen az üzletközpont felőli sávon taxis helyeket alakítottak ki, a külső sávon pedig parkolóhelyeket lehet találni.
Felvidék megköszönte a székelyföldiek törődését
2009.11.19
Csáky Pál, az MKP elnöke telefonon köszönte meg a székelyföldi felajánlást, mely szerint kifizetik a bírságokat, ha valakit a magyar nyelv használata miatt büntetnek meg Szlovákiában – számolt be Antal Árpád András, aki azt is elmondta, a felvidékiek pozitívan fogadták a székelyek gesztusát.
El kell kerülni a provokációt – az Új Jobboldalnak nincs helye Sepsiszentgyörgyön
2009.11.19
Egyértelműen provokációnak tartja az Új Jobboldal (Noua Dreapta) sepsiszentgyörgyi megmozdulását Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
Szerdai sajtótájékoztatójukon az RMDSZ háromszéki elöljárói üdvözölték a román pártok Kovászna megyei vezetőinek hozzáállását, amely szerint elutasítják az Új Jobboldal kezdeményezését.
Lehet már jelentkezni a Karácsonyi Vásárra!
2009.11.19
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Karácsonyi Vásárt szervez december 17. és 24. között a Szabadság téren (Erzsébet park előtti sétány). A vásárra kereskedők, egyesületek, alapítványok jelentkezését várják a szervezők. A Polgármesteri Hivatal díjmentesen 17 faházikót biztosít a jelentkezők számára. Jelentkezni december 2-ig lehet!