hu
 
Szombat, 2024. Május 18.
Jótékonysági est Sepsiszentgyörgyön
2009.12.18
5000 lej készpénz gyűlt össze a MINDENKI KARÁCSONYA elnevezésű jótékonysági gálaesten, a szervezők még hasonló összegű adományra számítanak, amely banki utalással érkezik meg – tájékoztatott Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármester. A begyűlt összegből 2.500 lejre árva és félárva gyerekeknek vásároltak ajándékcsomagot, a fennmaradó pénzzel a Teréz Anya Alapítványát és a Zaturezcky Berta Idősek Otthonát támogatják.
A havazás ellenére is működőképes maradt a város
2009.12.18
Figyelembe véve a TEGA RT jelenlegi infrastruktúráját, az elmúlt napokban a vállalat munkatársai mindent megtettek, hogy működőképes maradjon a város – értékelte Antal Árpád András újságírói kérdésre a köztisztasági vállalat hótalanítási tevékenységét. A polgármester szerint nincs gond a hozzáállással, de a TEGÁnak a felszereltsége ilyen szempontból hiányos.
Új utcanévtáblák a belvárosban
2009.12.18
A téli időjárás ellenére vannak olyan javítási, felújítási munkák a városban, amelyeket el lehet végezni – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere beszámolt, hogy a parkba felszerelték a tájékoztató táblát, amelyen óra is van, felszerelték a szervezőiroda cégérét, valamint jövő héten kezdik szerelni az új eligazító táblákat és az új típusú utcanév-táblákat is.
Megnyílt a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár
2009.12.17
Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Sztakics Éva alpolgármester az idei karácsonyi vásárt Sepsiszentgyörgyön. Sok éves szünet után a Polgármesteri Hivatal tavaly először szervezett karácsonyi vásárt. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén sok újdonsággal jelentkeztek, újabb házikókkal, újabb termékekkel bővült a kínálat. Elsősorban kézműves és hagyományos termékeket forgalmazó vásárosok kínálják portékáikat, van forralt bor, tea és mézeskalács.
Antal Árpád: Válságban le kell nullázni a sérelmeket
2009.12.17
 Kormányra lép az RMDSZ

„Az RMDSZ-nek a választások utáni helyzetben sem volt más lehetősége, minthogy két rossz opció közül a kevésbé rosszat válassza\" - nyilatkozta Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Antal elmondta, részben örül annak, hogy Băsescu nyerte a választásokat, tekintve, hogy ellenkező esetben az RMDSZ-en kérték volna számon a szociáldemokraták által elkövetett lehetséges hibákat. Antal felvázolta mindazokat a közös pontokat melyek ésszerűvé teszik a demokrata liberálisokkal való kormányalakítást.
Karácsonyi vásár - Program
2009.12.17
A vásárra 37 olyan kereskedő, egyesület, alapítvány jelentkezett, akik iparművészeti, képzőművészeti alkotásokat, fajátékokat, kézműves termékeket, bőr- és kötöttárut, népi ihletésű ruhákat, papírárut és könyveket, dísz- és ajándéktárgyakat kínálnak.

Helyszín: Szabadság tér (Erzsébet park előtti sétány)

Időpont: 2009. december 17-24.
Naponta 11:00-19:00 óra között


Mindenki karácsonya - jótékonysági gálaest
2009.12.11
Karácsony az együvé tartozás ünnepe. Olyan családból táplálkozó, közösségi erővé terebélyesedő szent ünnep, amely a legnemesebb gesztusok egyikének szimbolikus erejével fon össze bennünket. Az adakozás önzetlenségét felvállalók és a megajándékozottak öröme ugyanaz az öröm. A szeretet öröme. Ennek a gondolatnak a jegyében, sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját a MINDENKI KARÁCSONYA elnevezésű jótékonysági gálaestre, majd az azt követő büfé jellegű vacsorára.

Helyszín: TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ, SEPSISZENTGYÖRGY
Időpont: 2009. december 17., 19 óra

Erdély 2015 - fejlesztési konferencia
2009.12.05
A Pályázatok.ro-t működtető PONT fejlesztési konferenciasorozatot indít Erdélyben 2009 decemberétől. A konferenciasorozat célja megteremteni egy olyan formális keretet, amelyen belül erdélyi gondolkodók, véleményformálók és döntéshozók egy közös fórumon tehetnek megoldási javaslatokat Erdély fejlesztési problémáira, kihívásaira, kérdéseire vonatkozóan.