hu
 
Szombat, 2024. Május 04.
Veszélyben a város integrált fejlesztési terve
2010.02.01
A város integrált fejlesztési terve hat alpályázatból áll, egyetlen fejezet kiesése is veszélyezteti megvalósulását – figyelmeztetett Antal Árpád András polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az MPP tanácsosai a a januári rendkívüli tanácsülésen nem szavazták meg, hogy a Bene-házat (ahol jelenleg a Vérközpont működik) megkapja az önkormányzat, cserébe Bánki Dónát 15. szám alatt levő épületét ajánlva fel.
Sepsiszentgyörgy zászlója
2010.01.28
Elfogadta a helyi tanács Sepsziszentgyörgy zászlóját és lobogóját. A csütörtöki tanácsülésen megszavazott határozat alapján a zászló és lobogó a város címerét tartalmazza. Sepsiszentgyörgy címerét még 2007-ben  fogadta el a kormány, ennek alapján tervezték meg a zászlót és lobogót. A tanácshatározatot közvita előzte meg.
Vissza kell szerezni a katonaság épületeit, területeit
2010.01.28
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala vette bérbe azt a 28 hektár legelőt, amelyet év végén hirdetett meg a katonaság, ezzel azt akartuk bebizonyítani, hogy tulajdonképpen a katonaságnak nincs szüksége erre a területre – jelentette be Antal Árpád András polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. A polgármesteri hivatal munkatársai év végén vették észre, hogy a katonaság árverésre bocsájtotta a sepsiszentgyörgyi katonai gyakorlótér egy részét, amelyet legelőként adtak bérbe.
Aláírták a szerződéseket a szociális otthon lakói
2010.01.18
Aláírták a Mikes Kelemen utcai szociális lakások bérleti szerződését az ott lakókkal. A felújított épületben 69 lakrészt alakítottak ki, a szociálisan hátrányos helyzetű családok öt évig lakhatnak ott. Az épületben olyan családok is kaptak ott helyet, amelyeknek lakásaikat a 10-es törvény értelmében visszaszolgáltatták eredeti tulajdonosuknak.
A háromszéki közintézmények kétharmadát magyarok fogják vezetni
2010.01.14
Az újkori történelemben most értük el a legmagasabb képviseleti arányt a megyei közintézményekben. Első alkalommal lesz magyar vezetője Kovászna megyében többek között a Megyei Levéltárnak, a Sportigazgatóságnak, a Pénzügyőrségnek – jelentette be szerda este Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke és Antal Árpád András, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke, azt követően, hogy együttműködési protokollumot írtak alá George Scripcaruval, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) regionális elnökével és Dan Manolăchescuval, a PD-L sepsiszentgyörgyi elnökével.
Városfejlesztési prioritások Sepsiszentgyörgyön 2010-ben
2010.01.07
Csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester elmondta, a városvezetés kiemelten, prioritásként kezeli majd a tömbházak hőszigetelését, a város utcáinak közművesítését, az útburkolat rehabilitálását és a járdák javítását.
Antal Árpád: Eredménypolitikát követ az RMDSZ
2010.01.07
„Az RMDSZ az egyetlen politikai párt Romániában, melynek sikerült megőriznie politikai autenticitását az elmúlt húsz évben” nyilatkozta Antal Árpád András polgármester, a sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnöke. Antal véleménye szerint az RMDSZ nagymértékben hozzájárult Románia demokratizálásához, az ország európai és euróatlanti integrációjához.
Magyar prefektusok Székelyföldön
2010.01.07
“Először van magyar prefektusa Hargita és Kovászna megyének egyidejűleg” jelentette be Antal Árpád András polgármester, aki fontos eredménynek nevezte, hogy az RMDSZ megszerezte Kovászna, Hargita és Szilágy megyék prefektusi tisztségét Erdélyben, valamint Vaslui megyéét a Kárpátokon túl. Az RMDSZ további 10 alprefektusi tisztséget szerzett, ebből nyolcat Erdélyben és kettőt a Kárpátokon túl.