hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.
Tudományos alapokra kell helyezni a fejlesztési régiók átszervezését Romániában
2010.02.11
„A fejlesztési régiók jelenlegi felosztása azt eredményezte, hogy a gazdag megyék még gazdagabbak, a szegény megyék még szegényebben lettek”- ismertette véleményét Antal Árpád polgármester. Románia érdeke, hogy az új fejlesztési régiók ne konszolidálják a létező gazdasági eltéréseket különféle megyék között, ez ugyanis hosszú távon az iparilag fejlettebb megyék haladását szolgálják, míg a szegényebb megyék újra lemaradnának a gazdagabbak között. A jelenlegi helyzetben nem működik a szubszidiaritás elve, ugyanis a fejlesztésre szánt európai pénzeket elszívják a nagy és fejlett megyék.
Kifüggesztették a város idei költségvetését
2010.02.11
Az önkormányzat előkészítette Sepsiszentgyörgy város 2010-es költségvetését, melyet kifüggesztettek az érdeklődők számára. A lakosság észrevételeit a költségvetéssel kapcsolatosan február 15-ig jelezheti az Ügyfélfogadó Irodánál, valamint a város honlapján feltüntetett elérhetőségeken. A tavalyihoz képest kevesebb a költségvetés összege. 2009-ben 1140 milliárd régi lejjel, 2010-ben 950 milliárd régi lejjel számol a költségvetés.
A város címerével díszített önkormányzati pecsétet mutatott be a polgármester
2010.02.11
Sepsiszentgyörgy város címerével díszített önkormányzati pecsétet mutatott be Antal Árpád András polgármester a sajtó képviselőinek. A polgármester elmondta, fontosnak tarja az önkormányzatiság erősítése szempontjából, hogy a város címerével ellátott pecsétet használjanak a különféle levelezések lebonyolításánál.

Az önkormányzat ötmillió eurós projekt keretében újítja fel a Kisstadiont
2010.02.11
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester bemutatta a Kisstadion átalakítási és felújítási tervét. Az ötmillió értékű tervet az önkormányzat különféle forrásokból szeretné összegyűjteni, a tanügyminisztériumtól, az Országos Befektetési Alaptól és a helyi költségvetésből. A terv szerint a Kisstadiont multifunkcionális sportközponttá alakítják át, figyelembe véve a sportiskola igényeit, ugyanakkor azt is szeretnék, hogy a város sport iránt érdeklődő lakossága továbbra is használni tudja a komplexumot.
Zöld utat kapott az ingatlancsere a Vérközpont és az önkormányzat között
2010.02.09
Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa  a hétfő délutáni rendkívüli tanácsülésen megszavazta a Bánki Dónát 15. szám alatti ingatlan átkerülését a Vérközpont tulajdonába, cserébe a Bene-házért (ahol jelenleg a Vérközpont működik), amely így a város tulajdonába kerülhet át. Az ingatlancsere több szempontból is a város érdekeit szolgálja, a Vérközpont pedig egy olyan épületet kap, amelyben rendeltetésszerűen tud működni.
Hosszú idő után újból hokicsapata lesz Sepsiszentgyörgynek!
2010.02.04
Felhívás válogatásra

A Királypingvinek Sepsiszentgyörgy Hokiklub válogatást tart 2010. február 7-én 11 órától a Kis Stadionnál található jégpályán. A szervezők szeretettel várnak minden olyan hokikedvelő gyereket, aki 2001. január 1. és 2003. december 31. között született.
Veszélyben a város integrált fejlesztési terve
2010.02.01
A város integrált fejlesztési terve hat alpályázatból áll, egyetlen fejezet kiesése is veszélyezteti megvalósulását – figyelmeztetett Antal Árpád András polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az MPP tanácsosai a a januári rendkívüli tanácsülésen nem szavazták meg, hogy a Bene-házat (ahol jelenleg a Vérközpont működik) megkapja az önkormányzat, cserébe Bánki Dónát 15. szám alatt levő épületét ajánlva fel.
Sepsiszentgyörgy zászlója
2010.01.28
Elfogadta a helyi tanács Sepsziszentgyörgy zászlóját és lobogóját. A csütörtöki tanácsülésen megszavazott határozat alapján a zászló és lobogó a város címerét tartalmazza. Sepsiszentgyörgy címerét még 2007-ben  fogadta el a kormány, ennek alapján tervezték meg a zászlót és lobogót. A tanácshatározatot közvita előzte meg.