hu
 
Szombat, 2024. Május 04.
Még egy lépés a mozi visszaszerzésében
2010.01.07
Csütörtökön az Országos Mozivállalat (RADEF), a mozi épületében diszkót működtető brassói bérlő ügyvédje és a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal munkatársai jelenlétében történt meg a volt Művész mozi leltározása, az erről szóló jegyzőkönyv is megszületett. „Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a mozi épülete a városé legyen” – értékelte Antal Árpád András, aki azt is elmondta ebben az ügyben négy per folyik párhuzamosan, a Városháza az egyiket megnyerte, így kerülhetett sor a leltározásra.
Adófelmentések és kedvezmények
2010.01.07

A 2010-es évben a lakcímen szereplő épületre számolt adó alóli felmentésben részesülnek azok a magánszemélyek, akik vállalják bizonyos felújítási munkálatok elvégzését:
-    külső ácsmunkálatok
-    külső festések
-    külső javítások
-    járda és/vagy lépcsőfeljárók javítása
A kedvezmény csak azon esetben nyújtandó, hogyha a teljes külső fal felújítódik, függetlenül a tulajdonosok számától.

Hasznos tudnivalók a helyi adókkal és illetékekkel kapcsolatosan
2010.01.07

A 2010-es évre meghatározott helyi adókat és illetékeket január 11-től (hétfőtől) lehet befizetni – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester csütörtökön az év első sajtótájékoztatóján. A polgármesteri hivatal munkatársai a héten kezdik postázni az értesítéseket, de nem muszáj a levelet megvárni, hétfőtől már lehet adót fizetni. Az egész évi épület, terület, és/vagy a szállítóeszközök utáni adónak az év március 31-ig való előzetes kifizetéséért engedmény nyújtandó.

Ünnepi nyitva tartás Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában
2009.12.21
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadó irodájában december 28-a és 31-e között 9-12 óra között várják az ügyfeleket. A Személyi Nyilvántartót december 28-a és 30-a között 9 és 14 óra között kereshetik fel az ügyintézők, míg az Anyakönyvi Hivatal december 28-a és 30-a között: 10-12 óra között várja az ügyfeleket.
Jótékonysági est Sepsiszentgyörgyön
2009.12.18
5000 lej készpénz gyűlt össze a MINDENKI KARÁCSONYA elnevezésű jótékonysági gálaesten, a szervezők még hasonló összegű adományra számítanak, amely banki utalással érkezik meg – tájékoztatott Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármester. A begyűlt összegből 2.500 lejre árva és félárva gyerekeknek vásároltak ajándékcsomagot, a fennmaradó pénzzel a Teréz Anya Alapítványát és a Zaturezcky Berta Idősek Otthonát támogatják.
A havazás ellenére is működőképes maradt a város
2009.12.18
Figyelembe véve a TEGA RT jelenlegi infrastruktúráját, az elmúlt napokban a vállalat munkatársai mindent megtettek, hogy működőképes maradjon a város – értékelte Antal Árpád András újságírói kérdésre a köztisztasági vállalat hótalanítási tevékenységét. A polgármester szerint nincs gond a hozzáállással, de a TEGÁnak a felszereltsége ilyen szempontból hiányos.
Új utcanévtáblák a belvárosban
2009.12.18
A téli időjárás ellenére vannak olyan javítási, felújítási munkák a városban, amelyeket el lehet végezni – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere beszámolt, hogy a parkba felszerelték a tájékoztató táblát, amelyen óra is van, felszerelték a szervezőiroda cégérét, valamint jövő héten kezdik szerelni az új eligazító táblákat és az új típusú utcanév-táblákat is.
Megnyílt a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár
2009.12.17
Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Sztakics Éva alpolgármester az idei karácsonyi vásárt Sepsiszentgyörgyön. Sok éves szünet után a Polgármesteri Hivatal tavaly először szervezett karácsonyi vásárt. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén sok újdonsággal jelentkeztek, újabb házikókkal, újabb termékekkel bővült a kínálat. Elsősorban kézműves és hagyományos termékeket forgalmazó vásárosok kínálják portékáikat, van forralt bor, tea és mézeskalács.