hu
 
Szombat, 2024. Május 04.
Négyezren köszöntötték a Csíksomlyó expresszt
2010.05.25
Több mint négyezer ember gyűlt össze hétfőn délelőtt a sepsiszentgyörgyi vonatállomáson, ahol a hazatérő Csíksomlyó Express különvonatot fogadták.
Ingyenes közszállításra jogosultak
2010.05.25

Az önkormányzat módosította a Multitrans közszállítási vállalattal kötött szerződést. A mostani módosítás arra vonatkozik, hogy díjmentesen utazhat a nyugdíjjal nem rendelkező, 65 év feletti, sepsiszentgyörgyi lakosok.

Új igazgató az Urban Locato kft-nél
2010.05.25
A pénteki rendkívüli tanácsülésen a testület szavazott az Urban Locato kft. új vezetőjéről is, az új igazgató Szabó Mária Magdolna, aki korábban is a cég alkalmazottja volt.
Sportösztöndíjat létesít az önkormányzat
2010.05.25
Sepsiszentgyörgy önkormányzata pénteki rendkívüli gyűlésén sportösztöndíj létrehozásáról döntött. Az egyhangúan elfogadott tanácshatározat szerint tíz sportolónak – tíz különböző sportágból, tíz edzőnek ítélnek meg egyenként 400 lejes ösztöndíjat. Tíz junior sportoló is kap 200 lejes ösztöndíjat.
Új parkoló a Sajtó utcában
2010.05.21
Új, huszonöt férőhelyes parkoló kialakításán dolgoznak a Sajtó utcában – jelentette be Antal Árpád András. Az új parkolóhelyeket az óvoda kertje mellett alakítják ki, és ez alkalommal az oktatási intézmény kerítését is kicserélik.
Ösztönzik a vállalkozókat
2010.05.21
A beruházás-ösztönzési tanácshatározatról egyeztetett Antal Árpád András polgármester a vállalkozói szféra képviselőivel, Bagoly Miklóssal, az ASIMCOV elnökével és Herman Rosnerrel, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.
„A szív és lélek dolga a kettős állampolgárság”
2010.05.21
Antal Árpád András polgármester üdvözölte a magyar kormány azon kezdeményezését, hogy megadja a külhoni magyaroknak a magyar állampolgárságot.