hu
 
Hétfő, 2024. Május 13.
Munkálatok a város területén
2009.05.14
Beindult a kátyúzás a Kós Károly, Gyár és József Attila utcákban, ugyanakkor kicserélik a szegélyköveket a Gyár és a Fenyves utcákban is. Elkezdődött továbbá a Gyár, Grigore Bălan és Ág utcák között levő belső tömbháztérnek a rendezése, itt közel 50 férőhelyes parkoló kialakítására van lehetőség – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Újabb szociális lakásokat létesít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2009.05.13
Rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá a Mikes Kelemen utca 39. szám alatti második tömbházlakás megvásárlásáról szóló határozattervezetet, melynek értéke 13 milliárd lej és az önkormányzat nyolc egyenlő részletben törlesztheti a brassói cégnek.
Sugásfürdő ékszerdoboza lesz a városnak
2009.05.13
A város vezetőinek sikerült megállapodniuk az OLT Turisztikai RT-vel a sugásfürdői kezelőközpont, mofetta és vendéglő megvásárlásáról, ezáltal az önkormányzat 4000 négyzetméteres területtel és a hozzátartozó ingatlanokkal gyarapodott.


Plugor Sándor emlékkiállítás
2009.05.13
A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár május 14-én, csütörtökön 18 órakor nyitja meg Plugor Sándor grafikáiból összeállított emlékkiállítást, illetve pénteken 18 órakor az Árkosi Művelődési Központban a festőművész és grafikus festményeiből válogatott emlékkiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.
A kiállítás szervezői a Székely Nemzeti Múzeum és az Árkosi Művelődési Központ.
Zorán koncert Sepsiszentgyörgyön
2009.05.12
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának szervezésében ingyenes szabadtéri Zorán koncertre kerül sor 2009. május 23-án, este 8 órától, a Szent György téren.
Sepsiszentgyörgyön fontos a lakók véleménye
2009.05.12
Lakónegyedi szavazáson dönthettek ma a Szemerja negyedi lakók a Dollár piac néven ismert régi zöldségpiac sorsáról. Mint ismeretes a népszavazás ötlete Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármestertől származik, meglátása szerint ugyanis csupán így lehet lezárni a régi zöldségpiac körül néhány éve tartó vitát.
Elkészültek a háztervek a Gyere haza programhoz
2009.05.12
141 kérést tettek le a városházán a Gyere haza című programra jelentkezők. Antal Árpád András polgármester még mandátuma átvételekor bejelentette, hogy támogatni fogja az egyetemi végzettséggel rendelkező fiatalok hazatelepedését és házhelyet biztosít nekik. Ebben az évben 50 terültet adnak át az igénylőknek.
A Magyar Összefogás Sepsiszentgyörgyről indult
2009.05.12
Sepsiszentgyörgy volt a házigazdája a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács európai parlamenti választási kampányindítójának. Alább olvasható Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének köszöntő beszéde.