hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Újra óvodások látogattak a Polgármesteri Hivatalba

2010.10.14

Újra különleges vendégeket fogadott Antal Árpád András polgármester. Ezúttal a Hófehérke Óvodából egy iskolai előkészítő csoport látogatott a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalba. A kicsik rajzokkal ajándékozták meg a polgármestert és gyerekdalokat adtak elő.

A polgármester maga is ajándékcsomaggal lepte meg látogatóit, színes ceruzával és Sepsiszentgyörgy, az én városom feliratú pólóval, városcímeres lehúzóssal. A gyerekeknek megmutatta a Városházán kiállított zászlókat, köztük a magyar és a székely zászlót és válaszolt a gyerekeknek különféle, a várossal kapcsolatos kérdéseire. A gyerekek elmondták ők is szeretnének majd polgármesterek lenni, azért, hogy majd „ők irányíthassák a várost.” Továbbá megkérdezték a polgármestertől, hogy mit kell tenniük majd azért, hogy ők is városvezetők legyenek. „nagyon sokat kell tanulnotok és nagyon sokat kell dolgoznotok” adta a jó tanácsot Antal Árpád.
 

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente
 

A látogatás során a polgármester elmondta, az a célja, hogy minden kisgyereknek legyen ahol játszania, ezért a hivatal évente tíz játszóteret újít fel. Az gyerekek és az óvó nénik megköszönték a polgármesternek,  hogy odafigyel a gyerekekre is a városban, valamint hogy a Hófehérke Óvodának a Polgármesteri Hivatal jóvoltából új galériája van és így sokkal több kiságy számára jut hely.


„Azért dolgozunk, hogy mire megnőtök, olyan városotok legyen, melyre méltán lehettek büszkék” – mondta Antal Árpád.

 

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.