hu
 
Szombat, 2024. Május 18.
A Szent György Napok kiemelt fellépői
2010.03.26
Három stílus, három korszak: a Szent György Napok 2010-es sztárfellépői, a Bad Boys Blue, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula minden korosztályt és ízlésvilágot megmozgat. A Bad Boys Blue a most különösen nagy népszerűségnek örvendő „retro disco” képviselője. A nyolcvanas években alakult együttes több mint 20 millió lemezt adott el eddigi pályafutása során. Legnagyobb slágereik az USA Billboard-dance listára is felkerültek.
Tavaszi utcajavítások Sepsiszentgyörgyön
2010.03.26
Az önkormányzat hamarosan megkezdi a kátyúzást több sepsiszentgyörgyi utcában, így az 1918. december 1., a Gábor Áron, a Kórház, a Váradi József, a Gödri Ferenc, a Tavaszi János, a Május 1. és a Konsza Samu utcákban.
A Föld órája – Sepsiszentgyörgy is csatlakozik
2010.03.26
Sepsiszentgyörgy 2010-ben is bekapcsolódik a Föld napi globális energiatakarékossági kezdeményezésbe, az előző évekhez hasonlóan.  Március 27-én 20.30 és 21.30 között a városban lekapcsolják a közvilágítást és az áramszünet ideje alatt az Erzsébet parkban fáklyás bulit szervez az ECOU Ifjúsági Egyesület.
Új multifunkcionális tornaterme lesz a Székely Mikó Kollégiumnak
2010.03.26
A következő 3 évben igazi átalakuláson megy keresztül a Székely Mikó Kollégium, felújítják a kicsi épületet, lebontják a régi tornatermet, helyébe új, többszintes multifunkcionális épület kerül, és ezáltal megnő az iskola belső udvara is – jelentette Antal Árpád András polgármester és Sztakics Éva alpolgármester.
Szent György Napok 2010 - felhívás civil szervezetek számára
2010.03.25
A tavalyi Szent György Napok keretén belül megszervezett Civil Sétány sikerén felbuzdulva a szervezők idén is helyet szeretnének biztosítani a sepsiszentgyörgyi civil szervezetek számára. A posta épületével szemben a vásár idejére két nagy sátorban kapott helyet egy magyar, illetve egy román fiatalokat tömörítő egyesület.
Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében
2010.03.25
Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben. A program célja: lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába.
Felszerelték a turisztikai eligazító táblákat Sepsiszentgyörgyön
2010.03.19
Tíz helyszínen helyeztek el háromnyelvű eligazító táblákat Sepsiszentgyörgyön. A táblákon fontos helyi intézmények szerepelnek, mint a Székely Nemzeti Múzeum, Bod Péter Megyei Könyvtár, de helyet kapott rajta a Tourinfo irodája is. A magyar, angol és román nyelven megszerkesztett táblákat tíz helyszínen helyezték el, elsősorban a városközpont forgalmas helyszínein, de különféle városnegyedekben is, így a Kút téren, a Grigore Bălan utca sarkán vagy az Erege utcában.
Szeklermen in black
2010.03.19
Paintball versenyen mérik össze erejüket a székelyföldi önkormányzati vezetők

Jövő szombaton, március 27-én zajlik le az első Székelyföldi Paintball Csata, melynek az különlegessége, hogy ezúttal székelyföldi önkormányzati vezetők lövöldöznek egymásra festékgolyókkal öt percen át.
„Azért fogadtuk el ezt a nem hétköznapi felkérést, mert úgy gondoljuk, jó ügy érdekében cselekszünk. Az esemény kapcsán befolyt összeget a pálya felújítására fogják fordítani a főszervezők, ha ehhez hozzá tudunk járulni, akkor szívesen veszünk részt hasonló kezdeményezésekben” – nyilatkozta Antal Árpád András polgármester.