hu
 
Szombat, 2024. Május 04.
Regionális parlamentek segíthetnék a kis létszámú törvényhozást
2010.05.05
A jelenlegi két ház helyett csak egy maradna, és lecsökkentenék a képviselők számát. Az államelnök hatásköre erősödne a változásokkal. Az RMDSZ szerint egy valódi felső és alsóházas rendszerben hatékonyabb lehet a kisebbségi érdekvédelem, ezért megtartanák a kétházas rendszert, a szenátust viszont a régiók képviseletévé alakítaná át.
Idén felújítják az Olt-hidat
2010.04.30
Sepsiszentgyörgy polgármestere szerdán egyeztetett az Országutak és Autópálya Országos Társaság regionális vezetőivel, ígéretet kapva, hogy még az idén sor kerül az állomási híd megjavítására. Mint ismeretes, a DN12-es országút Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszát nem az önkormányzatnak kell karbantartania, hanem az országos társaság feladata.
Testvértelepülések képviselői a Szent György Napokon
2010.04.30
A Szent György Napok ideje alatt tíz testvértelepülési küldöttség látogatott el városunkba. A küldöttségeket Antal Árpád András polgármester is fogadta, aki beszámolt arról is, hogy feltérképezték az iskolák, civil szervezetek és a kulturális intézmények közötti együttműködéseket.
Elszállítják a tilosban parkoló autókat!
2010.04.30
Csütörtöktől megkezdték a tilosban parkoló autók elszállítását – tájékoztatott Antal Árpád András. A polgármester elmondta, első nap  többek között a Csíki, Grigore Bălan, az 1918. December 1.,  a Vadász és a Benedek Elek utcákból szállította el a tilosban parkoló járműveket egy brassói cég , amellyel a városháza egy évre szóló szerződést kötött.
Idén elkészülhet a kórház
2010.04.29
„Cseke Attila egészségügyi miniszter nemrégiben ígéretet tett arra, hogy lesz fedezet a lassan 15 éve, mondhatni rágógumi módjára húzódó felújítási munkálatok befejezésére” – tájékoztatott Tamás Sándor tanácselnök.
Újabb magyar vezetőket neveztek ki
2010.04.29
Kovács Ödön megyei tanácsost nevezték a ki a Vízgazdálkodási Igazgatóság igazgatójának – számolt be Tamás Sándor. A tanácselnök szerint az is komoly eredmény, hogy a főmérnöki tisztséget szintén magyar ember, név szerint Deák Anna hidrotechnikus tölti be.
Több mint 90 lakás vár gazdára
2010.04.16
Idén is folytatja az Országos Lakásügynökség (ANL) programja keretében épülő lakások kiosztását a megyeközpont önkormányzata. A végleges terv értelmében, ez évben összesen kilencvenhat ilyen jellegű sepsiszengyörgyi tömbházlakás találhat gazdára a következő hónapokban.
Kőrösi Csoma Sándor: a kultúrák egymásmellettiségének 200 éves példája
2010.04.16
Dardzsiling – Göttinga – Csomakőrös – ezekre a Kőrösi Csoma Sándor munkásságában meghatározó szerepet játszó helyekre utal annak a rendezvénysorozatnak a címe, amelyet az UNESCO által meghirdetett Kultúrák Közeledése Nemzetközi Évének jegyében szervezett meg a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, Kovászna Megye Tanácsa, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és az Árkosi Kulturális Központ.