hu
 
Szombat, 2024. Május 18.
Szent György Napok 2010 - Erősítik a kulturális hetet
2010.03.19
99 százalékban végleges az idei Szent György Napok programja – jelentette be csütörtökön Grubisics Levente. A főszervező elmondta, a nagy színpadok programja végleges, a sztárfellépők sora bővült még a Váradi Roma Café világzenét játszó együttessel, a Magna Cum Laude zenekarral, a 4 for Dance csapattal és a Dolhai Attila és Janza Kata nevével fémjelzett musical-válogatással. „Több mint 200 kulturális program várja az érdeklődőket április 18-a és 25-e között, ebben az évben a kulturális hét rendezvényei hétvégén is zajlanak. A nyitó hangverseny sztármeghívottja a Kanadában élő, világhírű orgonaművész, Varnus Xavér” – tájékoztatott Grubisics Levente.
Lesz Petőfi Sándor utca a központban
2010.03.19
A Helyi Tanács névadó bizottsága 19 utca, többek között az 1918. december 1. utca elnevezését is újratárgyalta. Új nevet kap többek között, az Európa tér, a Jövő, a Fáklya és a Lendület utca. Ugyanakkor újra napirendre kerül az 1918. december 1. utca első két szakaszának átnevezése, a belvárosi részt Petőfi Sándorról neveznék el, az ezt követő szakaszt a Széchenyi térig Mihai Eminescuról. Az utca utolsó szakasza a Széchenyi tértől az Állomás térig megmarad korábbi nevén.
Hangulatos sétálóutca Sepsiszentgyörgy szívében
2010.03.19
Sétálóutcák, kávézók, óriáskivetítő, szökőkút, zöldövezetek, parkolóhelyek és 13 bejárat – hangulatos helyszínné varázsolná Sepsiszentgyörgy központjában a Sugás vendéglő, posta, tömbházak és Bene-ház által körülhatárolt városmagot, ahol ma a szemét, disznópajták, elhanyagolt garázsok uralkodnak.
Szent György Napok 2010 - Vásár
2010.03.18
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Szent György Napi vásár (2010. április 23-25) nem közélelmezési egységek árusítóhelyeire és minividámparkok helyszíneire zárt borítékos versenytárgyalást szervez:

Ajánlatokat 2010. április 6-án 10 óráig lehet letenni a Polgármesteri Hivatal vagy a TEGA Rt. ügyfélfogadó irodájába.
Sepsiszentgyörgy legyen 2013-ban Európa Ifjúsági Fővárosa
2010.03.17
Ha sikerül az egész város lakosságát megnyerni, akkor nagy az esélye, hogy Sepsiszentgyörgy legyen 2013-ban Európa Ifjúsági Fővárosa – ugyanis az aktív közösség az egyik legfontosabb kritérium a titulus odaítélése során. Az Európai Ifjúsági Fórum 2009-ben adott először Ifjúsági Főváros titulust, amelynek célja, hogy népszerűsítse a fiatalok körében az aktív állampolgárság fogalmát, hogy ifjúsági kezdeményezéseket karoljon fel, illetve ifjúságpolitikai irányvonalak meghatározásában segítsen.
Szerezzük vissza a katonaság által elvett területeinket!
2010.03.17
Március 15-én, hétfőn aláírásgyűjtő akciót indított Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Szervezete. Mint ismeretes, évek óta gond, hogy az önkormányzat nem kapja vissza azokat a területeket, amelyek a katonaság tulajdonában vagy használatában vannak, eddig mindig az volt az indok, hogy szükség van ezekre. 400 hektár területről van szó.Sepsiszentgyörgyön a város szinte mindegyik kijáratánál van olyan terület vagy ingatlan, amely katonaságé, és a védelmi övezet miatt mellette sem lehet építeni, így ezzel is akadályozzák a település fejlődését.   
Antal Árpád Andrásnak, Sepsiszentgyörgy polgármesterének ünnepi beszéde – 2010. március 15.
2010.03.16
Tisztelt ünneplő közönség, Hölgyeim és Uraim, kedves sepsiszentgyörgyiek!
Szeretettel köszöntök mindenkit nemzetünk történelmének eme kiemelkedő napján, az erdélyi magyarság nemzeti ünnepén.

Dancs Annamari Kanadában népszerűsíti Háromszéket
2010.03.15
Az év első három hónapja sikeres volt  Dancs Annamari számára, miután a Hahota Kabaré 51 állomásos előadás-sorozata végetért,  jött a hír, hogy A-HA című dalát, miután bemutatták a hazai rádiókban és a világhálon, ahol két hónap alatt közel  55 ezren töltötték le, néhány hete felkerült Görögország  leghallgatottabb rádiójának, a HEAT RADIO-nak játszási- és toplistájára is. Az erdélyi énekesnő a héten  egy újabb  külföldi turnéra indult, ezúttal Kanadába, ahol öt  koncertet tart az emigrált magyarság számára, olyan városokban, mint Brantford, Windsor és Calgary.