hu
 
Kedd, 2024. Április 30.
Decentralizáció központosítással
2010.06.25

Az önkormányzatiság megcsúfolásának nevezte a helyi pénzügyi törvény módosítására vonatkozó tervezetet Antal Árpád András polgármester, aki kifejtette: a tervezetnek vannak ugyan olyan előírásai, amelyeknek pozitív lehet a hozadéka, de a helyben maradt összegek arányának visszavágása teljes mértékben ellehetetleníti a helyi hatóságokat.

Most a várakozáson a sor
2010.06.25

Elkészült és célba is jutott az Európai Ifúsági Főváros pályázat

Benyújtotta Sepsiszentgyörgy európai ifúsági fővárosi címére írt pályázatát egy kilenc fiatalból álló, lelkes csapat.

Megvásárolhatóak az ANL-lakások
2010.06.25

A napokban hatályba lépett kormányhatározat értelmében egységes áron lehet eladni az Országos Lakásügynökség által épített tömbházlakásokat – számolt be Antal Árpád András polgármester.

Több mint 50 helyszínen végeznek munkálatokat – interaktív térkép
2010.06.21

Sepsiszentgyörgyön jelen pillanatban több mint 50 helyszínen folynak a felújítási munkálatok. Interaktív térképen lehet követni, hol hogyan haladnak a munkával.

 

Semjén Zsolt Háromszéken
2010.06.19
Közös tér-közös örökség

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének jelenlétében nyitották meg pénteken a Székely Nemzeti Múzeumban a Közös tér-közös örökség, A Kárpát-medence megújuló épített öröksége című műemlékvédelmi kiállítást. A magyar kormányfő-helyettes  hivatalos látogatásra érkezett Romániába.
Figyeljünk a „Természet hangjára”
2010.06.18
A Könczei László Egyesület környezeti nevelő programot indított Természet hangja címen, amelynek célja felhívni a figyelmet a parkok és a városi valamint a környéken található zöldövezetek környezetbarát használatára. A kampány célja, hogy minél kevesebb hulladék termelésére, illetve újrahasznosításra, újrafelhasználásra buzdítsa a lakosságot.
Alakul a Hungária tér
2010.06.18

Két helyszínen is hozzáfogtak a Hungária tér kialakításához szükséges bontásoknak a megyeközpontban. A Székely Mikó Kollégium és a Polgármesteri Hivatal által közrefogott tér jelenleg elhanyagolt állapotú, azonban a régi műhelyek, disznópajták és fásszínek bontása folyamatban van.

Tárgyalások a katonaság területeiről
2010.06.18

Folynak az egyeztetések a katonaság területeiről a megyeszékhely területén. A polgármester konkrétan a kisebb városi lőtér ügyében tárgyalt a minisztérium megbízottaival, akik kijelentették, hogy hajlandóak lemondani az utóbbi területről, abban az esetben, ha az önkormányzat az ott épülő lakások harminc százalékát a katonaság személyzetének adná át.