hu
 
Csütörtök, 2024. Május 02.
2011-ben 550 éves lesz Sepsiszentgyörgy
2010.11.19

Jövő évben ünneplik a megyeszékhely városként való említésének 550. évfordulóját – jelentette be csütörtökön Antal Árpád polgármester. A városvezető  elmondta, készülnek az ünnepre, most folynak az egyeztetések, hogy milyen rendezvénysorozattal lehetne méltóan megemlékezni a kerek évfordulóra.

Átadták a támogatást a vörösiszap károsultjainak
2010.11.19

A vörösiszap katasztrófa három települést érintett Magyarországon: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet. A Háromszékről érkező támogatást jelentő szimbolikus csekket Tamás Sándor a Veszprém Megyei Közgyűlés soros ülésén adta át.

25 jelentkező a Szent György-ösztöndíjra
2010.11.19

Összesen 25 végzős gimnáziumi diák nyújtotta be jelentkezési dossziéját a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által idén is kiírt Szent György-ösztöndíjra. A jelentkezők a megyeszékhely négy gimnáziumából kerültek ki. Idén többen jelentkeztek, mint tavaly, amikor csak 19 jelentkezési kérést nyújtottak be az önkormányzathoz.

Adventi gyertyagyújtás a megyeszékhelyen
2010.11.19

Rendhagyó módon készül idén Sepsiszentgyörgy önkormányzata az adventi időszakra – jelentette be Sztakics Éva alpolgármester. November 28-án, advent első vasárnapján ugyanis egy nagyméretű koszorút helyeznek el a megyeszékhely központjában, a Szabadság téren, illetve ünnepélyes körülmények között meggyújtják a koszorú első gyertyáját.

Tisztázni a kulturális igényeket
2010.11.19

Pénteken indul az a felmérés, amelynek célja minél pontosabb képet nyújtani Sepsiszentgyörgy lakosságának kulturális igényeiről. A közvélemény-kutatás kiterjed az önkormányzat hatáskörébe tartozó összes kulturális intézményre, de többek között a civil szervezetek által tető alá hozott rendezvények is benne foglaltatnak.

Szabad lesz március 15-e az önkormányzatnál
2010.11.18

Aláírta Antal Árpád András polgármester a kollektív munkaszerződést az intézmény alkalmazottait tömörítő szakszervezettel – ennek köszönhetően március 15-e és november 1-je munkaszüneti nap az önkormányzatnál. A város vezetője elmondta, támogatta ezt a kezdeményezést, hiszen régi vágya a székelyföldieknek, hogy a nemzet ünnepe szabad nap legyen.

Megadták a vizet a Szemerja negyedben
2010.11.17

Sikerült visszaállítani a vízszolgáltatást a Szemerja negyedben. Egyelőre ideiglenes megoldást találtak, ezért az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a biztonság kedvéért takarékoskodjon a vízzel, illetve otthon is tartalékoljanak vizet.