hu
 
Csütörtök, 2024. Május 02.
Kigyúlt a 4,5 méteres adventi koszorú lángja
2010.12.02

Első alkalommal készítettek óriás adventi koszorút Sepsiszentgyörgyön, meggyújtása bensőséges ünneplésre adott lehetőséget. Fotóriportunk nem adja vissza teljességgel az esemény rendkívüli hangulatát, de érzékelteti, hogy Sepsiszentgyörgyön méltó módon indult az advent.

Antal Árpád: üdvözlöm a kezdeményezést, mely Románia nemzeti ünnepének átgondolásával kapcsolatos
2010.12.02

Újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád András polgármester elmondta, hogy az erdélyi magyarság csak akkor tudja majd nyugodt lelkiismerettel megünnepelni Románia nemzeti ünnepét, ha a román állam teljesíti a Gyulafehérváron tett ígéreteket, azaz Székelyföldnek lesz autonómiája.

Megvan az első bababarát helyiség
2010.11.26

A sepsiszentgyörgyi Ferdinánd panzió válaszolt elsőként pozitívan a megyeszékhely önkormányzata által október közepén elindított pályázatra, amellyel a vendéglátóipari egységeket és szálláshelyeket kívánnak ösztönözni bababarát helyek kialakítására.

Közgyűlést tartott az Öko Sepsi
2010.11.26

Első alkalommal tartott közgyűlést az Öko Sepsi Önkormányzati Társulás a Tega Rt. székhelyén – tudtuk meg Tóth Birtan Csaba igazgatótól.

Ezer parkolóhely jövőre
2010.11.26

Idén összesen 450 parkolóhelyet sikerült felújítania Sepsiszentgyörgy önkormányzatának, illetve nyolcvan helyet kaviccsal szórtak be – számolt be csütörtökön Antal Árpád András polgármester.

Szabadidős sportolási lehetőségekért lépnek fel
2010.11.26

A sportszeretők felé törlesztene adósságot Antal Árpád András polgármester, aki úgy értékeli, ezen a területen az elvártnál kevesebb eredményt tud felmutatni az önkormányzat, és ezen az elkövetkezőkben változtatni kell.

Vasárnaptól ünnepel a város
2010.11.23

Advent első vasárnapján, november 28-án este 19.00 órától Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala óriás adventi koszorút állít a Szabadság téren, a Bazársor előtt.

Szeretettel várunk mindenkit e meghitt ünnepségre!

November 23-25. között Békéscsabán, Budapesten és Gyöngyösön vendégszerepel a Háromszék Táncegyüttes.
2010.11.22

November 23-án a békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében, 24-én Budapesten, a Hagyományok Házában, 25-én pedig a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban mutatjuk be a Furik Rita rendező-koreográfus nevével fémjelzett nagysikerű Böjttől böjtig című tánckölteményünket.