hu
 
Vasárnap, 2024. Május 05.

A városé a sugásfürdői központ

2012.10.26

Október 25-i soros tanácsülésen több kérdésről is döntött Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Kovászna Megye Tanácsától végre átvehette a sugásfürdői üdülőközpont ingatlanát a város, és a tervek szerint a síszezon kezdetére már megnyitják a létesítményt. Ugyanakkor szigorították a Sing Sing szociális otthonból a Mikes Kelemen utcai ingatlanba költöző személyekkel kötendő szerződés feltételeit is.

A testület megszavazta a sugásfürdői üdülőközpont átvételét a megyei önkormányzattól, így végre a város rendelkezhet az ingatlan felől. Antal Árpád polgármester közölte: a Borvíz útja elnevezésű projekt hosszú és göröngyös utat járt be, bizonyos értelemben még nem értek ennek végéhez, de a mai egy fontos állomás – mondta. Mint ismeretes, a projektben szereplő települések önrészét, ami a sepsiszentgyörgyi önkormányzat esetében 37 százalék volt, nem a város, hanem a megye fedezte. A beruházás mostanra elkészült, így a megyei önkormányzat közvagyonából átkerült a város tulajdonába a létesítmény. Ezt az Urban Locato cég fogja működtetni, az önkormányzat társulási szerződést fog kötni a vállalattal.

Tischler Ferenc alpolgármester elmondta, az üdülőközpontban egy kis medence, három szauna található, az emeleten pedig teázót alakítanak ki, ugyanott tornagépek is helyet kapnak majd. A tervek szerint a központ megnyitását a síszezon kezdetére időzítik.

A képviselők döntöttek a Borvíz utcai, egycsaládos lakóházak építésére szánt terület ingyenes használati jogának visszavonásáról is. A polgármester közölte, az intézkedés tizenkét személyt érint. Őket kétszer szólították fel, hogy kössenek szerződést az önkormányzattal, de mivel nem jelentkeztek, törlik őket a listáról.

Tíz üres ANL-s lakás odaítélését is meghirdeti az önkormányzat, mivel azokból a lakrészekből a fiatalok időközben vagy elköltöztek, vagy a felhalmozott tartozások miatt ki kellett őket lakoltatni. A feltételek nem változtak, a régi pontozási rendszer alapján fog történni az odaítélés.

A testület döntött a Sing Singből átköltöző személyekkel kötendő szerződésben megszabandó feltételekről is. Tischler Ferenc elmondta: ahhoz, hogy ne ugyanolyan körülmények között éljenek majd a felújított Mikes Kelemen utcai lakrészekben, úgy érezték, hogy a szerződésekben szigorított feltételeket kell szabni, melyek a számlák, bérek fizetésére vonatkoznak. Így remélhetőleg élhetőbb lakhatási feltételek lesznek majd a tömbházban.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással