hu
 
Péntek, 2024. Május 17.
Székelyföld segít
2010.10.19

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A megye és a város vezetői a következő tanácsüléseken javasolják az összeg elkülönítését erre a célra.

Sínen a szépmezői ipari park
2010.10.18

Novemberben nyolc, Regionális Operatív Programból finanszírozott pályázat szerződését írja alá az önkormányzat a Regionális Fejlesztési Minisztériummal. Ezek összértéke megközelíti a 20 millió eurót.

Hatalmas sikert arattak A Csárdáskirálynő fiatal tehetségei!
2010.10.15

Három új beállót ünnepelt a közönség október 7-én este A Csárdáskirálynőben. A Szilviaként bemutatkozó Bordás Barbara, illetve az Edvint játszó Boncsér Gergely már ismerősek lehettek a nézőknek, míg az erdélyi származású Dancs Annamari, aki Stázit alakította, ebben az előadásban debütált az Operettszínházban.

Újra óvodások látogattak a Polgármesteri Hivatalba
2010.10.14

Újra különleges vendégeket fogadott Antal Árpád András polgármester. Ezúttal a Hófehérke Óvodából egy iskolai előkészítő csoport látogatott a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalba. A kicsik rajzokkal ajándékozták meg a polgármestert és gyerekdalokat adtak elő.

Közönségtalálkozó Krasznahorkai László íróval
2010.10.14

A Bod Péter Megyei Könyvtár, a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és a Háromszéki Mikes Közművelődési Egyesület szervezésében, a Háromszéki TÉT-estek sorozatba illeszkedően, a könyvtár Gábor Áron termében 2010. október 19-én, kedden 18 órakor A tökéletesről – és ami nem az címmel író-olvasó találkozóra kerül sor, amelynek vendége Krasznahorkai László Kossuth-díjas író, a Sátántangó, Az ellenállás melankóliája, Az urgai fogoly szerzője, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja.

Pályázat vendéglátóipari egységeknek, szálláshelyeknek
2010.10.14

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a „Bababarát hely” cím elnyerésére a város területén érvényes működési engedéllyel rendelkező  vendéglátóipari egységeknek és szálláshelyeknek.

Sepsiszentgyörgy esélyes a Zöld főváros címre
2010.10.11

Hétvégén Sepsiszentgyörgyön járt a Zöld esernyő karaván, amelyet a Tuborg Románia szervezett a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztériummal partnerségben. Október 8-a és 10-e között a sepsiszentgyörgyiek aktív részesei lehettek a versenynek, többek között szelektív hulladékgyűjtő akciókban vettek részt, megmutatva ezáltal, hogy tenni akarnak az egészséges környezetért.

Antal Árpád: az RMDSZ-nek székelyföldi tagozat és elnök kell
2010.10.07

Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnök újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki, meggyőződése, hogy az RMDSZ-nek hangsúlyosabban kell képviselnie az autonómia ügyét.