hu
 
Péntek, 2024. Április 19.
Honfoglalás - Sikeres Ősbemutató
2011.06.29

Hamarosan a Székely Vágtán is

Javában zajlanak már az előkészületei a július 30-án sorra kerülő nagyszabású szabadtéri rendezvénynek. A Székely Vágtára eddig 30 település jelezte benevezési szándékát, de a szervezők ennél sokkal több versenyzőre számítanak majd, ugyanis jó szokás szerint, a székelyek általában mindent az utolsó percre hagynak.

Oszmán-török textíliák a fejedelemkori Erdélyben a források és a tárgyi emlékek tükrében
2011.06.27

A Székely Nemzeti Múzeum szeretettel meghívja 2011. június 28-án, (kedd), 18 órára dr. PÁSZTOR EMESE művészettörténész, az Iparművészeti Múzeum Textil- és Viseletgyűjtemény vezetőjének Oszmán-török textíliák a fejedelemkori Erdélyben a források és a tárgyi emlékek tükrében című előadására, a Bartók Terembe.

Húsz jelentkező a Székely Vágtára
2011.06.24

Összesen húsz, Hargita, Kovászna és Maros megyei település képviselői jelezték, hogy biztosan részt kívánnak venni a július 30-án, a Maksa községben található Óriáspince-tetőn sorra kerülő Székely Vágtán, amely a magyarországi Nemzeti Vágta rendezvény egyik hivatalos előfutama.

Megfelelő ütemben zajlik a város korszerűsítése
2011.06.24

Már többször is írtunk arról, hogy Sepsiszentgyörgy majdnem teljes területén zajlanak az elsősorban infrastruktúrát érintő korszerűsítési, felújítási munkálatok. Érdeklődésünkre kiderült, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is a legtöbb beruházás esetében sikerült tartani az ütemtervet.

Korkép fényképkiállítás
2011.06.23

Visszatekintés az objektíven keresztül

Nem mindennapi sajtó- és dokumentumfotó-kiállítás jelenti az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat következő állomását.

Pályázati felhívás - Tega Rt., Multi-Trans Rt.
2011.06.17

A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat és a Multi – Trans Rt. helyi közszállítási vállalat, nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet  „TERVEZZ ÜZENETET NEKÜNK” címmel.

Pozitív a népszaporulat
2011.06.17

Az előző hónapokhoz hasonlóan, májusban is többen születtek a megyeszékhelyen, mint ahányan elhaláloztak. A sepsiszentgyörgyi anyakönyvi hivatal adatai szerint a múlt hónapban 73 kisbaba látta meg a napvilágot, és összesen 64-en távoztak az élők sorából.

Parkavató a Váradi József iskolában
2011.06.17

Csütörtök délben avatták fel a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola kertjében nemrégiben kialakított, tízáras parkot. A zöldövezet kialakítására a Váradi-Bartalis Alapítvány az iskolával és a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal közösen nyert pályázatot a Mol Románia által meghirdetett Zöldövezet- program keretén belül.