hu
 
Péntek, 2024. Május 03.
Első Székely Vágta a maksai Óriáspince-tetőn
2011.07.21

A Háromszéki Magyarok Világtalálkozója után Kovászna Megye Tanácsa, partnerségben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, valamint Hargita és Maros Megye Tanácsainak támogatásával újabb nagy horderejű rendezvénnyel készül, amely ezúttal nem csak Háromszékre, hanem egész Székelyföldre összpontosít.

A Székely Vágta számokban
2011.07.21

Élő közvetítés a Duna Televízióban

Lassan számolhatjuk vissza a napokat, hiszen rohamosan közeledik a Székely Vágta napja. A páratlan eseményre lázasan készülnek a szervezők: a pálya kialakítása már megtörtént, és apránként a helyére kerül minden – tájékoztatott Dancs Zsolt, a rendezvény program- és technikai igazgatója.

 

Székely Vágta programja
2011.07.20

A szervezők változatos lovas programokkal várják az érdeklődőket július 30-án a maksai Óriáspince-tetőn. A versenyprogramon kívül több lovas bemutatót kísér majd figyelemmel a közönség, sor kerül a történelmi székek bemutatóira és lesz kézműves vásár is.

Székely Vágta – Még egy hétig lehet jelentkezni
2011.07.18

Javában zajlanak a Székely Vágta előkészületei, a versenypálya is elkészült már. A július 30-i egyedülálló eseményre egy héttel meghosszabították a jelentkezést, tehát, aki úgy gondolja, hogy nyeregbe pattanna és képviselné települését a Székely Vágtán, egyben harcolna a budapesti Nemzeti Vágtára való kijutásért, az július 22-ig még beadhatja benevezési lapját.

550 – szobrásztábor a város szívében
2011.07.11

Hétfőn, július 11-én kezdetét vette az immár hagyományossá vált nyári szobrásztábor Sepsiszentgyörgyön. Mintegy két hétig dolgoznak a résztvevő szobrászok az Erzsébet parkban, a katolikus templom mögötti sétányon rögtönzött alkotóműhelyben.

A cél előtt Sugásfürdőn
2011.07.08

Megközelítőleg két hónap múlva kiírhatják azt a versenytárgyalást, mely a sugásfürdői mofetta, az egykori vendéglő, a szabadtéri és a termálfürdő korszerűsítését, valamint az extrémsport-pálya és a minigolfpálya kialakítását célozza.

Megújul három iskola
2011.07.08

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala a közelmúltban elindította azokat a versenytárgyalásokat, amelyek a megyeszékhelyi iskolák udvarainak, felségterületeinek a rendbetételét szolgálják.

Szociális központ a cél
2011.07.08

Új, a közösség szempontjából igencsak lényeges rendeltetést kap a megyeszékhelyi Gyár utca 41-es számú ingatlanja, a közüzemek egykori telephelye. Az aránylag nagy területen fekvő, több épületet is magába foglaló telep az eljövendő néhány év alatt egy sokrétű szociális intézménnyé alakul.