hu
 
Csütörtök, 2024. Május 16.

Korlátozzák a forgalmat a Szent György-napok előkészületei miatt

2013.04.22

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala köztudomásra hozza, hogy a Szent György Napok előkészületei miatt korlátozzák az autós forgalmat a belvárosban a következő szakaszokon:

  • április 23-án, kedden reggel tíz órától lezárják a forgalmat a Gábor Áron utcának a Váradi József utca és a megyei könyvtár közötti szakaszát;
  • április 24-én, szerdán tizenöt órától lezárják a forgalmat a Szabadság téren, valamint az 1918. December 1. utcát a Nicolae Bălcescu utca és Szabadság tér közötti szakaszon;
  • április 25-én, csütörtökön reggel tíz órától pedig a Kós Károly utca Kriza János és Gyár utcák közti részét

A fenti forgalomkorlátozást április 29-én, hétfőn 12 órától oldják fel. A szervezők megkérik az autóvezetőket, hogy április 23–29. között fokozottan figyeljék a forgalomirányító táblákat.

Az április 25–30. közötti időszakban az útlezárás miatt megszokott módon módosul az autóbuszok útvonala:  ideiglenesen megszűnnek a Fejlesztési Bank (BRD), az Erzsébet park és a művészeti líceum előtti megállók, a központban a törvényszék mellett ideiglenes megálló létesül.

A fenti időszakban a taximegállókat ideiglenesen áthelyezik az 1918. December 1. utca Nicolae Bălcescu és az Arany János utca közti szakaszának külső sávjára, valamint az unitárius templom előtti útkereszteződés oldalsávjaira.

Megkérjük a kereskedőket, hogy a Szent György Napok alatt csak az áruellátási időszakban hajtsanak be a lezárt területre, és ne hagyják a vásár területén gépjárműveiket.

A szervezők az érintettek megértését és türelmét kérik!
 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.