hu
 
Csütörtök, 2024. Május 16.

Haladnak a stranddal

2013.04.21

A tervek szerint a strandszezon kezdetéig megnyitják a sepsiszentgyörgyi városi strandot, így már június elején lehet fürdőzni. Az élményelemekkel ellátott kismedencék már elkészültek, az egyik medencénél elsősorban a kisebbek élvezhetik az új szolgáltatásokat, van homokozó, játszótér, zubogó, sodrófolyosó, két csúszdáról is le lehet ereszkedni. A másik medencét az úszni tanulók használhatják leginkább. A nagymedence felújítása még várat magára, azt a jövő évi szezonra fogják elkészíteni, év elején voltak egyeztetések arról, hogy miképpen alakítsák át. Sztakics Éva alpolgármester közölte, két változat létezik: az idei szezonban megnézik, hogy a szélesebb közönség számára mennyire lesz elegendő a két kisebb medence, ha nem lesz kielégítő, jövőre a nagy medence jelenlegi 2,5 méteres mélységét 1,5 méterre csökkentik. Amennyiben elférnek a kismedencékben a strandolók, a nagy medence jelenlegi 2,5 méteres mélysége megmarad, hogy a sportolók is használni tudják versenyek alkalmával. A felújítás során az úszómedence műanyag borítást kap, amely jobban bírja a téli hideget, mint a régi mozaikborítás.

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.