hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján

2021.04.19

Április 22-e a Föld napja, amikor a világ minden országában különböző programok révén hívják fel a figyelmet a természet és a környezet megóvására. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben odafigyel a lakók környezetére 

Az önkormányzathoz tartozó Városi Kertészet egész évben takarítja és gondozza a város területén található összes közterületet, parkot, rendszeresen metszi az itt található fákat, különböző virágokat nevel a város tulajdonában lévő virágházban, karbantartja a szökőkutakat és a játszótereket.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 9 éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek karbantartását, melynek keretében különböző virágok, cserjék, élősövény, termőföld, fűmag, kerítés és pad is igényelhető legtöbb 1 500 lej értékben, az igényelt összeg 80 százalékát az önkormányzat biztosítja.  

Az elmúlt években Virágos Sepsiszentgyörgy néven indított zöldövezeti szépségversenyt az önkormányzat három kategóriában, legszebb zöldövezet, erkély és kapu eleje, melyre tavaly összesen 66-an jelentkeztek.

2019-ben Sepsiszentgyörgy nyerte a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt a határon túli települések kategóriában 

Az önkormányzat alárendelt intézményeként a Tega helyi köztisztasági vállalat biztosítja a városban a hulladék-gazdálkodási szolgáltatásokat, takarítja a város utcáit és háztartási hulladékot szállít el Sepsiszentgyörgy területéről és 38 más településről.

Tavaszi nagytakarítás a Föld napján

Az önkormányzat azzal a kéréssel fordul a lakókhoz, hogy április 22-től 25-ig a Föld Napja alkalmából szenteljenek különös figyelmet a környezetükre és lehetőségeihez mérten: gyűjtsék össze a szemetet, metsszék meg a fákat, ültessenek virágokat, gereblyéljék össze az elszáradt leveleket, javítsák meg a kerítéseket a lakónegyedi zöldövezetkben. A magánházban lakók pedig takarítsák ki a házuk előtti sáncot, nyírják le a füvet. 

A szemétgyűjtéshez a TEGA Rt. a 0267 310 123-as és a 0733 009 776-os telefonszámokon előzetes egyeztetés alapján szemeteszsákokat biztosít és ingyenesen elszállítja a takarítás során összegyűlt hulladékot április 22-e és 25-e között.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.