hu
 
Szombat, 2024. Május 04.

66 nevezővel zárult Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának zöldövezeti szépségversenye

2020.07.27

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata június közepén hirdette meg zöldövezeti szépségversenyét, amelyre múlt pénteken zárult le a jelentkezés, a három meghirdetett kategóriában (legszebb zöldövezet, erkély és kapu eleje) összesen 66-an jelentkeztek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata második alkalommal hirdette meg Virágos Sepsiszentgyörgy elnevezésű zöldövezeti szépségversenyét. A verseny második kiadása júniusban indult és tavalyhoz képest újdonságnak számított, hogy nemcsak a legszebb lakónegyedi zöldövezetet keresték, hanem a város legszebb erkélyét és kapu elejét is.

A versenyre múlt pénteken zárult le a jelentkezés, a három kategóriába összesen 66-an neveztek be. A verseny egyre népszerűbb a lakók körében, a legszebb lakónegyedi zöldövezetért tavaly 18-an, idén 25-en szálltak versenybe.


A lakónegyedi zöldövezetek és a kapuk elejének zsűrizése július 29-én, szerdán 13 órakor kezdődik, amikor egy hat tagú zsűri elkezdi végiglátogatni a benevezett helyszíneket és kapuk elejét.

A zsűri tagjai Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Rendi Amália, a Dália Kertcentrum képviselője,  Bardócz Ottilia, a Városi Kertészet munkatársa, Szekeres Attila, a Háromszék napilap munkatársa, Vlad Andrei Manolăchescu, a We Radio programigazgatója, és Kovács Judit, a Városimázs Iroda munkatársa.

Az elbírálásnál a zsűri a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága szerint értékel. 

Az erkély kategóriában a zsűrizés a beérkezett fotók alapján történik, ahol a fő szempont az, hogy az adott erkély mennyire járul hozzá az utcakép javításához.

A legszebb lakónegyedi zöldövezet gondozói egy 18 000 lej értékű 12 férőhelyes zárható kerékpártárolóval és egy, a lépcsőházukra kifüggesztett plakettel gazdagodnak az elnyert titulusról, emellett minden lakónegyedi zöldövezet kategóriában pályázó személy/társulás ingyenesen vehet részt az önkormányzat 2021-es zöldövezetszépítési programjában.

A Dália Virágüzlet felajánlásával a legszebb erkély és kapu eleje kategóriák első három díjazottjai 500, 300, illetve 100 lej értékű utalványban részesülnek, melyet előzetes egyeztetés alapján 2021 tavaszáig vásárolhatnak le a Dália Kertcentrumban.

Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, melyet a város kulturális- és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

A mi városunk, a mi felelősségünk mottójú verseny célja a városlakók ösztönzése a lakónegyedi zöldövezetek, kapuk eleje és erkélyek szépítésére, karbantartására, amelyek javítják Sepsiszentgyörgy utcáinak képét és imázsát.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással