hu
 
Hétfő, 2024. Május 06.
Rögtönző varroda a Kulturális és Ifjúsági Fővárosban
2012.04.18

A Föld Napi rendezvényekhez kapcsolódóan, április 21-én, szombaton 16 órától, , a Megyei Művelődési Központ (Szabadság tér 2-es szám) épületében kerül sor a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat első zöld programjára.

Több pénz a városkasszába
2012.04.13

Forgalmas időszakokat tudhat a háta mögött a sepsiszentgyörgyi adóhivatal: olyan nap is volt, amikor hatszázan fordultak meg különböző illetékek ügyében a megyeszékhelyi intézményben.

Tartalmas kiegészítő programok a Szent György Napokon
2012.04.12

A Szent György Napok szervezői sajtótájékoztató keretében mutatták be azokat a kísérőprogramokat, amelyek még színesébbé, még különlegesebbé teszik az idei városnapokat.

Megújul a városi strand
2012.04.06

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi városi strandon – közölte Sztakics Éva alpolgármester, aki elmondta azt is, hogy az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzéseket figyelembe véve úgy döntöttek, megmarad a nagy úszómedence, ahol lehet majd sportrendezvényeket szervezni, mellette kapnak helyet az élményfürdők.

Tatarozzák a kazánházat
2012.04.06

Ezen a héten az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskola melletti kazánház felújításának is nekifog Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A tervek szerint öt hónap alatt tennék rendbe az épületet, ahol szociális iroda és az ezzel kapcsolatos szolgáltatások fognak helyet kapni.

Egy színház- és két moziterem
2012.04.06

Elkészültek a látványtervei a két héttel ezelőtt, többéves bírósági hercehurca után átvett sepsiszentgyörgyi mozi épületének. A legfontosabb hír talán mégis az, hogy a megüresedett ingatlanban az év végén már új színpadon fogadhatja nézőit az Andrei Mureşanu Színház, és a filmek szerelmesei is két vetítőteremben tekinthetik meg a legújabb alkotásokat.

Elbírálták a zárt borítékos versenytárgyalásra beérkezett ajánlatokat
2012.04.03

Nyilvánosak a szerződéskötési időpontok a Szent György Napok 2012 vásárra (április 27-29.), azon pályázó cégeknek, melyek részt vettek a nem közélelmezési egységek számára árusítóhelyekért kiírt versenytárgyaláson melyeket a mellékelt táblázatban tekinthetnek meg.

Miénk itt a tér - Turisztikai kiállítás és Székely Termék vásár
2012.03.30

Testvérmegyék és városok gyülekeznek, székely termékek sorakoznak az LGT-dal címe alatt megrendezett eseményen, azzal a szándékkal, hogy szorosabbra fűzzék a magyar–magyar kapcsolatot, megmutatni annak emberbaráti arcát, teret biztosítani a turisztikai jellegű bemutatkozásnak és a kötetlen ismerkedésnek.