hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Városszerte zajlanak az útfelújítási, korszerűsítési munkálatok

2022.06.22

A város több helyszínén az alapoktól újjáépítik az utcákat és az ezekhez tartozó közműhálózatot, valamint új aszfaltréteget kapnak az úttestek, járdák és parkolók. 

Jó ütemben haladnak a korszerűsítési munkálatok a Rózsa utcában, ahol már megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, valamint az esővíz-elvezető hálózat kiépítéséhez szükséges víznyelő aknák elhelyezése. Jelenleg az aszfaltozást megelőző alapozáson dolgoznak a szakemberek, a föld alá helyezik a villanyvezetékeket, majd új útburkolatot öntenek le és megújul a közvilágítás is.

A Csíki utcában szintén teljes körű felújítási munkálatok zajlanak, ahol az eddigiek során megtörtént a gázhálózat felújítása, új aknákat alakítottak ki, az áramszolgáltató a magánfogyasztók esetében elvégezte az utcában lévő háztartások rákötését a föld alatti hálózatra. Akadályok merültek fel a közüzemi vezetékek cseréjénél, viszont júliusban a munkálatok ezen részét is befejezik. A közvilágítási hálózat  után a járdák és az úttest újraaszfaltozása, majd a kerékpárút kialakítása következik. A Csíki utca korszerűsítési munkálatai a tervek szerint legkésőbb 2023 decemberében befejeződnek.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai új járdaszegélyeket raktak le a Császár Bálint utcában, az Árnyas utcában, mindkét helyszínen zajlik az új aszfaltréteg leöntése. Az Orgona utcában az elmúlt napokban fejeződtek be az út-, járda- és parkolófelújítási munkálatok, ugyanakkor dolgoznak a Nárcisz utcában is, ahol a járdaszegélyek cseréje mellett folyamatban van az aszfaltozást megelőző alapozás.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.