hu
 
Vasárnap, 2022. Május 22.

Újra lehet jelentkezni a dohánygyári nyílt napra

2022.05.13

A május 21-én tartandó vezetett túrákra már beteltek a helyek, iratkozni június 26-ra lehet

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala második alkalommal szervez nyílt napot az egykori dohánygyárban. 

Az április 9-én tartott eseményen közel 200 személy látogatta meg az ipari műemlék épületegyüttest és annak udvarát, május 21-én pedig ugyanennyi jelentkező vehet részt a vezetett túrákon. Ezzel a lehetőséggel elsősorban azok élhetnek, akik még áprilisban feliratkoztak, de akkor nem kerültek sorra. 

A vezetett túrákra szombaton, május 21-én 10:00 és 17:00 óra között kerül sor óránkénti rendszerességgel. A látogatók megnézhetik a gyártelep udvarát és főépületét, ahol bepillantást nyerhetnek a létesítmény múltjába, jelenébe és jövőjébe. Megismerhetik a gyár több mint 120 éves történetét, a TabakFórum közösségi igényfelmérés eredményeit, és megnézhetik azt is, hogy más országokban mivé alakították át a végleg bezárt gyárépületeket. 

A következő napokban a szervezők felveszik a kapcsolatot a várólistán szereplő személyekkel, hogy megerősítsék a május 21-én szervezett eseményen való részvételüket. 

A június 26-án sorra kerülő nyílt napra IDE kattintva lehet jelentkezni, ez alkalommal is legtöbb 200 fő számára tudnak helyet biztosítani a szervezők. Délelőtti vagy délutáni órákra lehet iratkozni, a regisztráció lezárása után a szervezők elkészítik az órarendet és a jelentkezők listáját, és minden résztvevővel felveszik a kapcsolatot visszaigazolás céljából. 

Látogathatók a szabadidős létesítmények Sugásfürdőn
2022.05.20

Május 20-tól változatos szabadidős program, kikapcsolódási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt Sugásfürdőn.

Népszámlálás: érvényességi ellenőrzőpont nyílik Sepsiszentgyörgy Főterén
2022.05.19

Május 20-tól a város főterén érvényességi ellenőrző pont nyílik, ahol pár másodperc alatt bárki ellenőrizheti a kérdőív kitöltésének helyességét. 

Ingyenes különjárattal vonatozhatnak az OSK-szurkolók a Román Kupa döntőjére
2022.05.17

A vonatot Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának jóvoltából és a Sepsi OSK szervezésének köszönhetően vehetik igénybe azok a belépőjeggyel rendelkező szurkolók, akik előzetesen feliratkoznak. Ezt szerdán, május 18-án tehetik meg a Sepsi OSK stadion jegypénztárában, reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Egyéves születésnapját ünnepli a Lábbusz program
2022.05.17

Május 17-én volt egy éve, hogy Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elindította a Lábbusz programot

Olvasásra ösztönzünk
2022.05.13

Gyermek és ifjúsági programok a SepsiBook-on