hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Újra gyerekrajzokkal festjük át a Tamási Áron Színház homlokzatát

2023.11.21

Felhívás az óvodás és iskolás gyermekeknek karácsonyi témájú rajzok készítésére

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) decemberben harmadik alkalommal festi át gyermekrajzokkal a Tamási Áron Színház épületét. A videomapping keretében gyermekrajzok elevenednek meg a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.  

A 2019 óta hagyományossá vált fényrajzokat, amelyek a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg, a város minden lakója nagyon várja, kicsiktől a nagyokig. A tavalyi év során 3 napon keresztül közel 2200 fényrajzot vetítettek az épület homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is karácsonyi tematikájú rajzok készítésére kéri fel az óvodás és iskolás gyerekeket, és arra, hogy engedjék szabadon képzeletüket. Az alkotásokat az épület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetik grafit- és színes ceruzával, vagy filccel, a zsírkréta és a vízfesték használata kevésbé javasolt, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek. A rajzokat december 20-22. között vetítik 18-21 óra között.

A rajzlapokat a Polgármesteri Hivatal munkatársai személyesen juttatják el az összes tanügyi intézménybe november 27. és 29. között, ugyanakkor ezeket igényelni is lehet ingyenesen a Városimázs Irodából (1918. december 1. utca, 6-os szám). Az elkészült rajzokat ugyanide várják vissza december 11-ig.  

A rajzokat egy szakmai zsűri értékeli majd, a legötletesebbeket díjazni fogják különböző kategóriákban. A díjátadó ünnepségre december 22-én 18:00 órától kerül sor a Karácsonyi vásár kőszínpadán.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.