hu
 
Csütörtök, 2024. Június 20.

Újra gyerekrajzokkal festjük át a Tamási Áron Színház homlokzatát

2023.11.21

Felhívás az óvodás és iskolás gyermekeknek karácsonyi témájú rajzok készítésére

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) decemberben harmadik alkalommal festi át gyermekrajzokkal a Tamási Áron Színház épületét. A videomapping keretében gyermekrajzok elevenednek meg a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.  

A 2019 óta hagyományossá vált fényrajzokat, amelyek a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg, a város minden lakója nagyon várja, kicsiktől a nagyokig. A tavalyi év során 3 napon keresztül közel 2200 fényrajzot vetítettek az épület homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is karácsonyi tematikájú rajzok készítésére kéri fel az óvodás és iskolás gyerekeket, és arra, hogy engedjék szabadon képzeletüket. Az alkotásokat az épület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetik grafit- és színes ceruzával, vagy filccel, a zsírkréta és a vízfesték használata kevésbé javasolt, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek. A rajzokat december 20-22. között vetítik 18-21 óra között.

A rajzlapokat a Polgármesteri Hivatal munkatársai személyesen juttatják el az összes tanügyi intézménybe november 27. és 29. között, ugyanakkor ezeket igényelni is lehet ingyenesen a Városimázs Irodából (1918. december 1. utca, 6-os szám). Az elkészült rajzokat ugyanide várják vissza december 11-ig.  

A rajzokat egy szakmai zsűri értékeli majd, a legötletesebbeket díjazni fogják különböző kategóriákban. A díjátadó ünnepségre december 22-én 18:00 órától kerül sor a Karácsonyi vásár kőszínpadán.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.