hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény

2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába. Ezúttal a trófeák egy spanyolországi preparátor műhelyből érkeztek, és Sárkány Árpádnak, a Vadon Egyesület tiszteletbeli elnökének és vadász barátainak köszönhetően kerültek a közgyűjteménybe.

Ezek a különleges trófeák tovább gazdagítják a már meglévő vadászati kincseinket, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még mélyebben belemerüljenek a vadászat világába. Az új trófeák között számos ritka és exkluzív állatfaj képviselteti magát, beleértve az afrikai cibetmacska, a kafferbivaly, a leopárd, az impala, a grizzly medve és a jegesmedve, valamint további különlegességek. Ezek a Madridból érkező trófeák, nemcsak a vadászat szépségét és izgalmát tükrözik, hanem a természet sokszínűségét és gazdagságát is bemutatják.

A Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény mindig is elkötelezett volt a vadászat kultúrájának és hagyományainak megőrzése mellett. Ezért nagy öröm számunkra, hogy ezeket a különleges trófeákat bemutathatjuk a látogatóinknak. A kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy a vadászat iránt érdeklődők és a természet szerelmesei megismerjék és megcsodálják ezeket a lenyűgöző állatokat. Az új trófeák bemutatása a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményben várhatóan decembertől kezdődik.

Nyitvatartás kedd és szombat 10:00 – 17:00, valamint vasárnap 10:00 – 14:00 óráig. Jegyárak felnőtteknek 10 lej, diákok és nyugdíjasok számára 5 lej. Kérjük, hogy a csoportos látogatás esetén előzetes jelentkezzenek a következő telefonszámon 0720 000 707.

Látogassanak meg a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményt, és fedezzék fel a vadászat világát ezekkel az új trófeákkal. A kiállítás nyitva áll mindazok előtt, akik szeretnék megismerni a vadászat történetét és a vadászati hagyományokat.

(A Vadon Egyesület közleménye)

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.