hu
 
Kedd, 2023. Szeptember 26.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére

2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére. A kiírásra július 25-ig jelentkezhetnek és tehetik le az ajánlatokat a vállalkozások. 

Az új jégcsarnok korcsolyázási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a lakosságnak, ugyanakkor a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapat is új otthonnal gazdagodik a kézdivásárhelyi mellett. 

A kétemeletes jégcsarnok 12 ezer négyzetméteres hasznos felülettel (akkora, mint a  Sepsi Aréna háromszintes épületének összterülete) és 7623 négyszetméter beépített területtel rendelkezik majd. A létesítmény 2180 nézőt tud befogadni, és alkalmas lesz nemzetközi tornák, közösségi rendezvények megrendezésére is. Továbbá helyet kap benne egy orvosi központ, melyet szükség esetén igénybe vehetnek a városlakók, de ugyancsak itt a sportolóknak is lehetőségük nyílik a felkészülésre vagy a sérülésekből való felépülésre.

A jégcsarnok építését a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül, a kormány május 5-én hagyta jóvá a beruházást. A munkálatok 216,65 millió lejbe kerülnek, amiből Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának önrésze 4 millió lej.

A kiírás szerint a szerződés tartalmazza a műszaki tervezést, a munkálatok kivitelezését és műszaki segítségnyújtást a tervező részéről a kivitelezés ideje alatt. A fejlesztési minisztérium a tervezési munkálatokra 8 hónapot, a kivitelezésére 24 hónapot szabott meg. Az ajánlatok benyújtásának határideje július 25-e, 15:00 óra.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.