hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére

2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére. A kiírásra július 25-ig jelentkezhetnek és tehetik le az ajánlatokat a vállalkozások. 

Az új jégcsarnok korcsolyázási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a lakosságnak, ugyanakkor a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapat is új otthonnal gazdagodik a kézdivásárhelyi mellett. 

A kétemeletes jégcsarnok 12 ezer négyzetméteres hasznos felülettel (akkora, mint a  Sepsi Aréna háromszintes épületének összterülete) és 7623 négyszetméter beépített területtel rendelkezik majd. A létesítmény 2180 nézőt tud befogadni, és alkalmas lesz nemzetközi tornák, közösségi rendezvények megrendezésére is. Továbbá helyet kap benne egy orvosi központ, melyet szükség esetén igénybe vehetnek a városlakók, de ugyancsak itt a sportolóknak is lehetőségük nyílik a felkészülésre vagy a sérülésekből való felépülésre.

A jégcsarnok építését a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül, a kormány május 5-én hagyta jóvá a beruházást. A munkálatok 216,65 millió lejbe kerülnek, amiből Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának önrésze 4 millió lej.

A kiírás szerint a szerződés tartalmazza a műszaki tervezést, a munkálatok kivitelezését és műszaki segítségnyújtást a tervező részéről a kivitelezés ideje alatt. A fejlesztési minisztérium a tervezési munkálatokra 8 hónapot, a kivitelezésére 24 hónapot szabott meg. Az ajánlatok benyújtásának határideje július 25-e, 15:00 óra.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.