hu
 
Szombat, 2023. Március 25.

Új parkolórendszer Sugásfürdőn

2022.12.28

Az okos parkolórendszer segítségével a sípályák felé tartó gépjárművek vezetői időben értesülhetnek a Sugásfürdőn található szabad parkolóhelyek számáról.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a síszezonra jellemző forgalmi torlódások megelőzése érdekében okos parkolórendszert alakított ki Sugásfürdőn, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen levő szabad parkolóhelyek számáról. Ennek érdekében Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében) egy sorompót helyeztek el, amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. Ugyanakkor a Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre.

Piros fényjelzés: nincs parkolási lehetőség az üdülőtelepen!
Ebben az esetben a gépjárműveket a fényjelző közelében található ingyenes parkolóhelyen kell hagyni, innen félóránként indul buszjárat a sípályákhoz minden hétvégén, ünnepnapokon és az iskolai szünidőben. Az első járat reggel 9 órakor indul Sugásfürdőre, az utolsó járat 21:30-kor indul vissza. Hétköznap a buszjáratok óránként, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekednek. Egy menetjegy ára 2,5 lej. 

Amennyiben a piros jelzés ellenére valaki tovább hajt, az üdülőtelep bejáratánál az elektromos sorompó nem nyílik fel és kénytelen lesz visszafordulni.

Zöld fényjelzés: az üdülőtelepen rendelkezésre állnak szabad parkolóhelyek! Sugásfürdő bejáratánál, a sorompóra szerelt kamera segítségével a rendszer rögzíti a gépjármű rendszámát, ennek helyességét az itt található kijelzőn lehet ellenőrizni. A rendszám leolvasását követően a sorompó magától felnyílik, ettől kezdve a parkolási díj összege óránként 3 lej. A sorompó melletti részen tilos a parkolás!

Távozás előtt, az üdülőtelep buszmegállójában található automatánál be kell írni az autó rendszámát, majd a kijelzőn megjelenik a fizetendő összeg

FONTOS! A parkolási díj kifizetése csak bankkártyával lehetséges! A kijáratnál a rendszer a kifizetési bizonylat és az autó rendszáma alapján nyitja fel a sorompót.

Az okos parkolót 2023 januárjától a síszezon idején működteti az önkormányzat.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2023.03.22

Az esemény március 25-én, szombaton, 20:30 és 21:30 óra között zajlik.

Március 23-án Szotyorban is ki lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket
2023.03.20

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adófizetők tudomására hozza, hogy a helyi adókat és illetékeket 2023. március 23-án, csütörtökön 9:00–13:00 óra között, a szotyori faluház épületében is ki lehet fizetni.

Gyümölcsfacsemetéket igényelhetnek a sepsiszentgyörgyi lakosok
2023.03.20

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, érkezési sorrendben osztják ki

622 millió lejes beruházásra írnak ki közbeszerzéseket Sepsiszentgyörgyön
2023.03.17

Április végén kezdődnek a város legforgalmasabb utcáinak felújítási munkálatai

Idén is változatos a Szent György Napok Kulturális hetének programkínálata
2023.03.16

Egy nagyszabású (nyitó)koncert, egy világszíntű újcirkuszi produkció, két színházi és két táncelőadás, egy musical, valamint egy zenés stand-up, egy workshop, és öt bábelőadás.