hu
 
Szombat, 2024. Április 27.

Új parkolórendszer Sugásfürdőn

2022.12.28

Az okos parkolórendszer segítségével a sípályák felé tartó gépjárművek vezetői időben értesülhetnek a Sugásfürdőn található szabad parkolóhelyek számáról.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a síszezonra jellemző forgalmi torlódások megelőzése érdekében okos parkolórendszert alakított ki Sugásfürdőn, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen levő szabad parkolóhelyek számáról. Ennek érdekében Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében) egy sorompót helyeztek el, amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. Ugyanakkor a Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre.

Piros fényjelzés: nincs parkolási lehetőség az üdülőtelepen!
Ebben az esetben a gépjárműveket a fényjelző közelében található ingyenes parkolóhelyen kell hagyni, innen félóránként indul buszjárat a sípályákhoz minden hétvégén, ünnepnapokon és az iskolai szünidőben. Az első járat reggel 10 órakor indul Sugásfürdőre, az utolsó járat 21:30-kor indul vissza. Hétköznap a buszjáratok óránként, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekednek. Egy menetjegy ára 2,5 lej. 

Amennyiben a piros jelzés ellenére valaki tovább hajt, az üdülőtelep bejáratánál az elektromos sorompó nem nyílik fel és kénytelen lesz visszafordulni.

Zöld fényjelzés: az üdülőtelepen rendelkezésre állnak szabad parkolóhelyek! Sugásfürdő bejáratánál, a sorompóra szerelt kamera segítségével a rendszer rögzíti a gépjármű rendszámát, ennek helyességét az itt található kijelzőn lehet ellenőrizni. A rendszám leolvasását követően a sorompó magától felnyílik, ettől kezdve a parkolási díj összege óránként 3 lej. A sorompó melletti részen tilos a parkolás!

Távozás előtt, az üdülőtelep buszmegállójában található automatánál be kell írni az autó rendszámát, majd a kijelzőn megjelenik a fizetendő összeg

FONTOS! A parkolási díj kifizetése csak bankkártyával lehetséges! A kijáratnál a rendszer a kifizetési bizonylat és az autó rendszáma alapján nyitja fel a sorompót.

Az okos parkolót 2023 januárjától a síszezon idején működteti az önkormányzat.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.