hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Új épületrésszel bővült a Nicolae Colan Általános Iskola

2023.10.27

Korszerű, tanulást segítő közösségi teret és sportolási körülményeket biztosító épületrészekkel bővült Sepsiszentgyörgy legnagyobb vegyes tannyelvű iskolájának eddig befejezetlen sportépülete, ahol a kivitelező cég befejezte a külső és belső munkálatokat.

Az iskola új, többfunkciós épületében helyet kap egy rendezvényterem, pszichológiai rendelő, sportterem, informatikai labor, 130 férőhelyes konferenciaterem, mellékhelységek, öltözők, konyharész és egy új iskolai könyvtár is.

Az épület minden helysége korszerű energiatakarékos berendezéssel rendelkezik, új fűtésrendszert és villanyhálózatot alakítottak ki, új nyílászárókat szereltek fel, megtörtént az épület hőszigetelése, a termeket pedig energiatakarékos égőkkel látták el. Az épület minden részében füstérzékelőket szereltek fel, és szellőzőrendszert alakítottak ki.

Hamarosan megérkezik a bútorzat és felszerelik a szellőzőrácsokat, ezután kerül sor az épület átadására. Az új épületrészt az iskolában tanuló közel nyolcász gyermek és pedagógus használhatja majd. 

A munkálatok európai uniós finanszírozásból valósultak meg, amelyre Sepsiszentgyörgy Önkormányzata pályázott, összértéke közel 6 millió lej.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.