hu
 
Csütörtök, 2022. Augusztus 18.

Többéves zöldövezetátalakítási programot indít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2022.07.25

Tájépítészek által tervezett lakónegyedi zöldövezetekre pályázhatnak a lakótársulások

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többéves, a város területén található lakónegyedi zöldövezetek átalakítására, felújítására vonatkozó programot indít, amelyre a lakótársulások pályázhatnak. A program célja, hogy bővüljön a zöldövezetek száma a tömbházak között, ezek esztétikusabbak legyenek, növelve a lakók komfortérzetét. A jelentkezési határidő augusztus 16-a. 

A tömbházakhoz tartozó zöldövezetek felujítását és az erre, tájépítészek által készített terveket az önkormányzat finanszírozza, a program költségvetése az idei évre 1 millió lej. Öntözőberendezésekre, lugasok, sétányok, árnyékolók és beszélgetősarkok kialakítására is lehet pályázni. A pályázat azt feltételezi, hogy a meglévő zöldövezet elrendezését teljesen felszámolják, ezért a kérések leadása során szükséges az érintett lakók kétharmadának beleegyezése. 

Az elkészült terveket a kivitelezést megelőzően az önkormányzat bemutatja a kérvényezőknek. A lakótársulásoknak vállalniuk kell az átalakított zöldövezetek gondozásának, karbantartásának a költségeit. 

A kéréseket Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában szükséges leadni augusztus 16-ig. A pályázatokat egy szakmai bizottság bírálja el a zöldövezet mérete, elhelyezkedése és az érintett lakók számának függvényében. 

A program szabályzata, a szükséges kérés és a pontozás kritériumai IDE kattintva találhatók. 

Kürtőskalács fesztivál idén is
2022.08.18

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

Kibővíti a román-magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2022.08.17

A 35 év feletti lakók is jelentkezhetnek a programra.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön
2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete