hu
 
Szombat, 2023. Szeptember 23.

Többéves zöldövezetátalakítási programot indít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2022.07.25

Tájépítészek által tervezett lakónegyedi zöldövezetekre pályázhatnak a lakótársulások

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többéves, a város területén található lakónegyedi zöldövezetek átalakítására, felújítására vonatkozó programot indít, amelyre a lakótársulások pályázhatnak. A program célja, hogy bővüljön a zöldövezetek száma a tömbházak között, ezek esztétikusabbak legyenek, növelve a lakók komfortérzetét. A jelentkezési határidő augusztus 16-a. 

A tömbházakhoz tartozó zöldövezetek felujítását és az erre, tájépítészek által készített terveket az önkormányzat finanszírozza, a program költségvetése az idei évre 1 millió lej. Öntözőberendezésekre, lugasok, sétányok, árnyékolók és beszélgetősarkok kialakítására is lehet pályázni. A pályázat azt feltételezi, hogy a meglévő zöldövezet elrendezését teljesen felszámolják, ezért a kérések leadása során szükséges az érintett lakók kétharmadának beleegyezése. 

Az elkészült terveket a kivitelezést megelőzően az önkormányzat bemutatja a kérvényezőknek. A lakótársulásoknak vállalniuk kell az átalakított zöldövezetek gondozásának, karbantartásának a költségeit. 

A kéréseket Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában szükséges leadni augusztus 16-ig. A pályázatokat egy szakmai bizottság bírálja el a zöldövezet mérete, elhelyezkedése és az érintett lakók számának függvényében. 

A program szabályzata, a szükséges kérés és a pontozás kritériumai IDE kattintva találhatók. 

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.

Ismert színdarabok, vendégjátékok és kihagyhatatlan bemutató előadások: új évad kezdődik a sepsiszentgyörgyi színházaknál!
2023.09.14

Szeptembertől a sepsiszentgyörgyi színházak új évadának repertoárjából láthatnak előadásokat a színházkedvelők, az előző  évekhez hasonlóan idén is a saját produkciók mellett más hazai és külföldi színházak vendégelőadásait egyaránt megtekinthetik.