hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Több mint 800 kérést hagytak jóvá a helyi roncsautó programban

2022.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata másfél éve indította el az Értéket adunk roncsautódnak elnevezésű programját, amelyben 3 000 lejt fizetnek a régi, leadott gépkocsiért

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tavaly áprilisban indította Értéket adunk roncsautódnak elnevezésű programját, ezáltal azoknak a természetes és jogi személyeknek kíván segíteni, akik megszabadulnának a régi autójuktól, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak. A régi autók felvásárlásával nemcsak közterületek és parkolóhelyek szabadulnak fel a város területén, de cél az is, hogy csökkenjen az autók száma és fiatalodjon az autópark Sepsiszentgyörgyön.

A program indulásától, 2021 áprilisától eddig, összesen 882 kérést nyújtottak be a programban érdekelt személyek, ezekből 817 részesült pozitív elbírálásban, 66 kérést elutasítottak mivel nem feleltek meg a szabályzatba foglalt feltételeknek. Másfél év alatt összesen 757 megsemmisítési bizonylat érkezett, ami azt is jelenti, hogy ennyi elfoglalt parkolóhely szabadult fel a közterületeken.

A program indulásakor az önkormányzat 1 millió lejt különített el, ez 333 kérelmező részére volt elegendő. Mivel a kezdeményezés nem várt sikernek örvendett és megnőtt a kérelmezők száma, az idei költségvetésben megemelték az erre a célra elkülönített összeget. A program keretében az eddig leadott roncsautók után kifizetett összérték 2.271.000 lej.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb öt éve Sepsiszentgyörgyön forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben megfelelnek a következő feltételeknek: állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel rendelkeznek, az autónak az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén kell szerepelnie, nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé,  valamint saját felelősségi nyilatkozatot tesznek arról, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó programba való beíratását. Ugyanakkor vállalniuk kell, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3 000 lejes támogatást. A program feltételeiről és a szükséges iratokról bővebben ITT olvashatnak.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén