hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!

2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tizenkét éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek szépítését, legtöbb 3 000 lej értékben igényelhetnek javakat a lakótársulások, lakóközösségek vagy azon személyek, akik a lépcsőházakhoz tartozó zöldövezeteket gondozzák.

Előző évekhez hasonlóan, a keretösszeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő állja. Egy 3 000 lejes igénylés például az önkormányzatnak 2 400 lejbe, az igénylőnek mindössze 600 lejbe kerül.

Az igényelhető javak listája és az árak a következőképpen változnak: 

  • pad – 1 050 lej/db. 
  • díszfacsemete – 25 lej/db.
  • cserje – 10 lej/db.-
  • élő sövény – 30lej/méter
  • különböző virágok – 2 lej/szál
  • fűmag – 22 lej/kg
  • kerítés – 78,50 lej/méter
  • termőföld – 60 lej/ m³

A pályázat benyújtása lépésről lépésre

A lépcsőházfelelős vagy az igénylő személy kiválasztja azokat a javakat, amelyekkel szépítené a lakónegyedi zöldövezetét, majd megírja a kérést, melyet a lakótársulás képviselője, elnöke jóváhagy. 

A kérést legkésőbb április 30-ig benyújtja a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájába hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között vagy elküldi online az info@sepsi.ro címre. 

Az igénylőket a hivatal munkatársai levélben értesítik az elbírálásről. Pozitív elbírálás esetén az önrész értékét a Közpénzügyi Igazgatóságon (Olt utca 2. szám) szükséges befizetni vagy átutalható a RO02TREZ25621360250XXXXX számlaszámra is. 

Az igényelt javakat a Városi Kertészetnél (Árkosi út 22. szám) vehetik át munkanapokon 9 és 11 óra között, felmutatva a kifizetési bizonylatot. Az átvétel pontos időpontját a jóváhagyást igazoló dokumentumban találják meg. 

A javak szállítása és ültetése, padok, kerítés esetében felszerelése és karbantartása az igénylő feladata.

Fontos, hogy a kéréseket április végéig lehet leadni, azonban nem érdemes utolsó percre hagyni, mivel a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik. 

További információkért a Városi Kertészet munkatársánál, Karácsony József Attilánál lehet érdeklődni a 0267 314 173-as telefonszámon.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.