hu
 
Szerda, 2023. Szeptember 27.

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!

2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája autómentes napot szervez szeptember 17-én, az Európai Mobilitási Hét keretében, ez alkalomból az önkormányzat forgalommentes utcákat biztosít a lakosoknak különböző ötletek megvalósítására. Az iroda felhívást intéz a sepsiszentgyörgyi lakosokhoz különböző rendezvények, események, családi összejövetelek, játékok, beszélgetések, előadások megszervezésére, kültéri iroda berendezésére, de akár a Com’ON Sepsi kezdeményezések kivitelezésére vagy ifjúsági és diákszervezetek bemutatkozására is lehetőséget biztosítanak a különböző lakónegyedek lezárt útszakaszain. Az akció célja,hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés csökkentésére és a közösségi összefogás erejére. 

Minden előzetesen igényelt és a szervezők által jóváhagyott  útszakaszokat forgalommentesítenek 08:00 és 21:00 óra között. Amennyiben az igényelt útszakasz nem lezárható (főút, biztosítani kell a sürgősségi járművek közlekedését), a közelben keresnek alternatívát. Az események lebonyolításának költségei a lakókat terheli. Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményeket egy nappal halasztják. Az események helyszínéül szolgáló útszakaszokat augusztus 12-30. között lehet lefoglalni online egy jelentkezési lap kitöltésével.

Az események szervezése során tilos tüzet rakni, maradandó módosításokat végezni a köztereken, mint például festeni, fúrni, rongálni, gazdasági tevékenységet folytatni, az ötleteket kizárólag a jóváhagyott területen lehet megvalósítani, az esemény után pedig a szervezők kötelesek tisztán hagyni maguk után a teret, utcát.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.