hu
 
Vasárnap, 2022. Szeptember 25.

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!

2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája autómentes napot szervez szeptember 17-én, az Európai Mobilitási Hét keretében, ez alkalomból az önkormányzat forgalommentes utcákat biztosít a lakosoknak különböző ötletek megvalósítására. Az iroda felhívást intéz a sepsiszentgyörgyi lakosokhoz különböző rendezvények, események, családi összejövetelek, játékok, beszélgetések, előadások megszervezésére, kültéri iroda berendezésére, de akár a Com’ON Sepsi kezdeményezések kivitelezésére vagy ifjúsági és diákszervezetek bemutatkozására is lehetőséget biztosítanak a különböző lakónegyedek lezárt útszakaszain. Az akció célja,hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés csökkentésére és a közösségi összefogás erejére. 

Minden előzetesen igényelt és a szervezők által jóváhagyott  útszakaszokat forgalommentesítenek 08:00 és 21:00 óra között. Amennyiben az igényelt útszakasz nem lezárható (főút, biztosítani kell a sürgősségi járművek közlekedését), a közelben keresnek alternatívát. Az események lebonyolításának költségei a lakókat terheli. Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményeket egy nappal halasztják. Az események helyszínéül szolgáló útszakaszokat augusztus 12-30. között lehet lefoglalni online egy jelentkezési lap kitöltésével.

Az események szervezése során tilos tüzet rakni, maradandó módosításokat végezni a köztereken, mint például festeni, fúrni, rongálni, gazdasági tevékenységet folytatni, az ötleteket kizárólag a jóváhagyott területen lehet megvalósítani, az esemény után pedig a szervezők kötelesek tisztán hagyni maguk után a teret, utcát.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön
2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

Nyolcadszor pulzál Sepsiszentgyörgy
2022.09.19

Október 13-16. között szervezik a pulzArt kortárs művészeti fesztivált

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján
2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára
2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 
2022.09.14

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.