hu
 
Kedd, 2023. December 05.

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 

2022.09.14

A város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.

A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub duatlon versenyt szervez gyermekek részére.

A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és Salento pizzázó közötti téren a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között.

A Tanulók Háza több foglalkozást is tart, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, közlekedj okosan két keréken és utcazene 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A Gábor Áron utcában, a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, ahol 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

A programok biztonságos lebonyolítása végett az alábbi utcákban tilos lesz az autós forgalom

  • Szabadság utca, Gödri Ferenc utca, Gróf Mikó Imre utcában 9:00 és 13:30 óra között
  • Kőrösi Csoma Sándor utcában 9:00-16:00 óra között
  • Gábor Áron utcában (a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig) 15:00-20:00 óra között.

Az Ifjúsági Iroda szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak