hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 

2022.09.14

A város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.

A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub duatlon versenyt szervez gyermekek részére.

A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és Salento pizzázó közötti téren a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között.

A Tanulók Háza több foglalkozást is tart, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, közlekedj okosan két keréken és utcazene 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A Gábor Áron utcában, a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, ahol 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

A programok biztonságos lebonyolítása végett az alábbi utcákban tilos lesz az autós forgalom

  • Szabadság utca, Gödri Ferenc utca, Gróf Mikó Imre utcában 9:00 és 13:30 óra között
  • Kőrösi Csoma Sándor utcában 9:00-16:00 óra között
  • Gábor Áron utcában (a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig) 15:00-20:00 óra között.

Az Ifjúsági Iroda szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.