hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik

2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a héten elkezdte a téli ünnepek díszkivilágításának felszerelését a városban. Bár a kormány kiadáscsökkentésre vonatkozó rendeletei korlátozzák ezeket a beruházásokat, az önkormányzatnak idén sikerült új dekorációs elemeket bérelnie a város különböző negyedeibe. 

Az ünnepi fények felszerelése elkezdődött a napokban, de a régebbi, még működőképes elemeket is felhasználják. Fontos megjegyezni, hogy téli ünnepi dekorációs elemeket legutóbb közel 15 éve vásárolt a városvezetés, azóta nagyjából ugyanazokat a fényinstallációkat használtuk minden évben.

Bár azt szeretnénk, ha a város minden utcája ünnepi fényekben pompázna, ez sajnos nem lehetséges, hiszen 200 utcáról lenne szó, de igyekszünk Sepsiszentgyörgy minden negyedébe karácsonyi hangulatot csempészni.

Az ünnepi díszkivilágítást az első adventi gyertya meggyújtásakor, december 3-án, vasárnap este fél nyolckor kapcsoljuk fel a városban.

Időközben a Sepsi reKreatív újabb kocsolyaszezonra készül. A Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya december első hétvégéjén nyitja meg kapuit, a főtéren a kormányhivatal és a megyei tanács épülete előtti szabadtéri korcsolyapályát karácsony előtt lehet használatba venni.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.