hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Sepsiszentgyörgy új skateparkja nyolcvan százalékban készült el

2023.05.10

Jól haladnak a Szemerja negyedben épülő skatepark munkálatai, amelyek már 80 százaléknál tartanak. Jelenleg a burkolatépítés zajlik, ezt megelőzően pedig már majdnem teljesen kiöntötték a betonrészeket és a szaniter elemeket (pl. csorgó, mosdó, pelenkázó helyiség)  is felszerelték. A park további berendezéseit május végén szerelik fel.

A kivitelező szerint tartható az ígért befejezési határidőt, ami az idei év augusztus végét jelenti. 

A gördeszkapark az egyik legmodernebb hasonló létesítmény lesz a térségben és akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

A skatepark aszfaltréteggel borított betonból készül, amelyre rudak, fém, beton és fa elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine elemek kerülnek. A pályák 3 nehézségi szinten készülnek, kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak.

Ugyanakkor lesz pálya a rolleresek, gördeszkások és görkorcsolyázók számára is, továbbá egy pumptrack, és padokkal ellátott pihenőhely is kialakításra kerül.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.