hu
 
Szerda, 2023. Szeptember 27.

Sepsiszentgyörgy új skateparkja nyolcvan százalékban készült el

2023.05.10

Jól haladnak a Szemerja negyedben épülő skatepark munkálatai, amelyek már 80 százaléknál tartanak. Jelenleg a burkolatépítés zajlik, ezt megelőzően pedig már majdnem teljesen kiöntötték a betonrészeket és a szaniter elemeket (pl. csorgó, mosdó, pelenkázó helyiség)  is felszerelték. A park további berendezéseit május végén szerelik fel.

A kivitelező szerint tartható az ígért befejezési határidőt, ami az idei év augusztus végét jelenti. 

A gördeszkapark az egyik legmodernebb hasonló létesítmény lesz a térségben és akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

A skatepark aszfaltréteggel borított betonból készül, amelyre rudak, fém, beton és fa elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine elemek kerülnek. A pályák 3 nehézségi szinten készülnek, kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak.

Ugyanakkor lesz pálya a rolleresek, gördeszkások és görkorcsolyázók számára is, továbbá egy pumptrack, és padokkal ellátott pihenőhely is kialakításra kerül.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.