hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat

2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

A 134/2020-as számú Helyi Tanácshatározat értelmében, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala bizonyos esetekben sürgősségi segélyt ítélhet oda a helyi költségvetésből az arra rászorulóknak. A sürgősségi segélyben azok a családok, vagy személyek részesülhetnek, akik természeti katasztrófákban, tűzesetben, balesetben szenvedtek vagy egyéb olyan helyzetbe kerültek, amikor anyagi támogatásra van szükségük. Ezek lehetnek egészségügyi problémák, drága műtéti beavatkozások, halálesetek, adósságok. Indokolt esetben az önkormányzat temetkezési költségekre, élelmiszer- és segélycsomagokra, tűzifára, adósságok törlesztésére, költözésre vagy lakásjavításra is odaítélhet támogatást. A 86/2022-es számú Tanácshatározat értelmében a családon belüli erőszak áldozatává vált személyek a lakásbérlés költségeinek kifizetésére kérhetnek támogatást, míg a súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyek az öröklési eljárással kapcsolatos költségek támogatásában. 

A kérvényező csak abban az esetben kaphatja meg a sürgősségi segélyt, amennyiben bizonyítani tudja, hogy nincs lehetősége gondoskodni magáról, vagy nem rendelkezik elégséges jövedelemmel. 

FONTOS! A Szociális Igazgatóság munkatársai minden esetben környezettanulmányt végeznek, felmérik az igénylő személy szociális helyzetét, és kizárólag indokolt esetben ítélik oda a támogatást. Az összegek eltérőek lehetnek, ezekről a kérvényezőnek kötelező módon el kell számolnia. 

A sürgősségi segélyhez egy kérelmet szükséges leadni, amelyben szerepel a pontos helyzetleírás, telefonszám, mellékelve a személyes és a helyzetet igazoló hivatalos dokumentumokat is. Bővebb információért a Szociális Igazgatóság munkatársaihoz lehet fordulni a 0267-311 068 -as telefonszámon.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.