hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából

2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is csatlakozik a Föld órája elnevezésű világszintű kezdeményezéshez, ezért március 23-án, szombaton 20:30 és 21:30 óra között lekapcsolják a közvilágítást a Főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén.

2007 óta, minden évben a világ 195 országának több mint 8000 városában kapcsolják le a villanyt az emberek, intézmények és vállalkozások, hogy közösen áldozzanak egy órát a bolygóért, így az önkormányzat is arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy szombat este egy órára kapcsolják le a villanyt.

A Föld óráját (Earth Hour) minden évben március utolsó szombatján tartják, de idén a katolikus húsvét miatt az eseményt egy héttel előrehozták. Minden évben az emberek, intézmények és vállalatok milliói kapcsolják le egy órára a villanyt, csatlakozva a történelem legnagyobb önkéntes környezetvédelmi eseményéhez.

A világszintű kezdeményezés idei témája: Adj egy órát a Földnek, amely során arra biztatják az embereket a világ minden pontjáról, hogy a mindennapjaikat kezdjék a maga egyszerűségében megélni  – megváltoztatva azt a gondolkodásmódot, ahogyan az élelemre, jó közérzetre, erőnlétre, a szabad levegőn való mozgásra, a kreativitásra, a kikapcsolódásra és a fenntarthatóságra tekintünk, annak érdekében, hogy újra kapcsolódhassunk a természettel és segítsünk a bolygónknak.  

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.