hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a népszámláláson való részvétel kötelező

2022.07.04

Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy a számlálóbiztosokat engedjék be otthonaikba, vagy vegyék fel velük a kapcsolatot

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakosokat, hogy a népszámláláson való részvétel kötelező, és felhívja a lakosság figyelmét, hogy működjenek együtt a számlálóbiztosokkal, és adják meg az általuk kért információkat.

Július 17-ig lakóhelyeiken keresik fel azokat, akik nem regisztráltak az online szakaszban, vagy téves adatokat adtak meg.

Ennek érdekében az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy engedjék be a számlálóbiztosokat a lakásukba, vagy a látogatásuk során az ajtón hagyott telefonszámon keressék fel őket.

A nép- és lakásszámlálás egy polgári és társadalmi kezdeményezés, amelyre 10 évente kerül sor, és amely a népesség, a háztartások, a lakásállomány, az életkörülmények és a lakóépületek demográfiai és társadalmi-gazdasági szerkezetére vonatkozó statisztikákat szolgáltat. A kapott adatokat az országos és helyi közpolitikában használják fel, például a választások során, de az adminisztratív és kutatási tevékenységekben is.

Ezért az adatszolgáltatás megtagadása, illetve a népszámlálás során a hiányos vagy hibás adatok megadása 1000 és 3000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő bűncselekmény. Azokat, akik megtagadják a válaszadást bizonyos kérdésekre, pénzbírsággal is sújthatják.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be