hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 5 000 lejre emelte a Szent György Kiválósági Ösztöndíj értékét

2023.10.27

December 4-ig pályázhatnak a kiemelkedő eredményeket elért középiskolás diákok.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa az októberi ülésén jóváhagyta a Szent György Ösztöndíj értékének 3000 lejről 5000 lejre való növelését. Az ösztöndíjat a középiskolai éveikben kiemelkedő eredményeket elért diákoknak ítélik oda.

Az emelést az indokolja, hogy a rendeletben meghatározott kritériumok teljesítése jelentős anyagi befektetéssel jár, az értékeket és a tudást pedig ennek megfelelően kell jutalmazni.

Ennek értelmében a sepsiszentgyörgyi középiskola utolsó évfolyamos diákjai december 4-ig nyújthatják be a pályázati iratcsomót, amelynek a következő dokumentumokat kell tartalmaznia: személyi igazolvány másolata, szándéknyilatkozat, önéletrajz, az oktatási intézmény által kiállított éves átlagok igazolása, oklevelek másolatai, jelenléti igazolások másolatai, különböző szervezetek ajánlásai, továbbá egyéb, az iskolai teljesítményt igazoló dokumentumok. A teljes szabályzat IDE kattintva olvasható.

Az 5 kiválósági ösztöndíjat azok a tanulók kapják meg, akik a pályázati iratcsomó elbírálása után a legmagasabb pontszámot érik el.

Az ösztöndíjakat hagyományosan a Helyi Tanács decemberi soros, évzáró tanácsülésén adják át ünnepélyes keretek között. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 2009 óta adományoz minden évben ösztöndíjakat a város tanulóinak, azzal a céllal, hogy ösztönözze és jutalmazza azokat a fiatalokat, akik kimagasló eredményeket érnek el a tanulmányaik során.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.