hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa meghosszabbította a Pro Urbe jelölések határidejét

2024.04.02

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa márciusi soros ülésén döntött arról, hogy idén kivételesen négy Pro Urbe kitüntetést is odaítélnek, ugyanakkor 2024. április 15-ig meghosszabbították a jelölések benyújtásának határidejét.

A döntést annak fényében hozták meg, hogy az elmúlt évben több arra érdemes személy is elérte a Pro Urbe tiszteletbeli címre való jelöléshez szükséges életkort.

Továbbá, figyelembe véve, hogy Sepsiszentgyörgy multikulturális és többnemzetiségű város, a Helyi Tanács úgy ítélte meg, hogy fontos a reprezentativitás, ezért 2024-ben kivételesen négy Pro Urbe cím kerül kiosztásra, ennek értelmében pedig a javaslatok benyújtásának határidejét 2024. április 15-ig meghosszabbítják.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 1997 óta évente „Pro Urbe – A Városért” díjban részesíti azokat a kiemelkedő személyiségeket, akik tudásukkal és önzetlen munkásságukkal városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint szolgálták. Ez a Helyi Tanács legrangosabb kitüntetése. A címet olyan arra érdemes személy kaphatja meg, aki betöltötte a hetvenedik életévét és kiemelkedő teljesítményével, munkásságával hozzájárult Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez városi, megyei, országos vagy nemzetközi szinten, „pénz és taps nélkül”, állampolgárságtól, nemzetiségtől, lakóhelytől, nemtől, felekezeti- és politikai hovatartozástól függetlenül.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.