hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa meghosszabbította a Pro Urbe jelölések határidejét

2024.04.02

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa márciusi soros ülésén döntött arról, hogy idén kivételesen négy Pro Urbe kitüntetést is odaítélnek, ugyanakkor 2024. április 15-ig meghosszabbították a jelölések benyújtásának határidejét.

A döntést annak fényében hozták meg, hogy az elmúlt évben több arra érdemes személy is elérte a Pro Urbe tiszteletbeli címre való jelöléshez szükséges életkort.

Továbbá, figyelembe véve, hogy Sepsiszentgyörgy multikulturális és többnemzetiségű város, a Helyi Tanács úgy ítélte meg, hogy fontos a reprezentativitás, ezért 2024-ben kivételesen négy Pro Urbe cím kerül kiosztásra, ennek értelmében pedig a javaslatok benyújtásának határidejét 2024. április 15-ig meghosszabbítják.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 1997 óta évente „Pro Urbe – A Városért” díjban részesíti azokat a kiemelkedő személyiségeket, akik tudásukkal és önzetlen munkásságukkal városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint szolgálták. Ez a Helyi Tanács legrangosabb kitüntetése. A címet olyan arra érdemes személy kaphatja meg, aki betöltötte a hetvenedik életévét és kiemelkedő teljesítményével, munkásságával hozzájárult Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez városi, megyei, országos vagy nemzetközi szinten, „pénz és taps nélkül”, állampolgárságtól, nemzetiségtől, lakóhelytől, nemtől, felekezeti- és politikai hovatartozástól függetlenül.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.