hu
 
Csütörtök, 2022. Augusztus 18.

Rovarirtásra kerül sor csütörtökön és pénteken Sepsiszentgyörgyön

2022.08.02

A szúnyog- és  kullancsirtási műveletre csak földi permetezési módszerrel kerül sor

Augusztus 4-én és 5-én, csütörtökön és pénteken szúnyog- és kullancsirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a kívánt hatás elérése érdekében este 21:00 óra után. 

A nehezen hozzáférhető helyeken kézi pumpákat használnak, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. A vizes területeken, a folyók és a patakok partján napközben is permetezni fognak a kullancsok ellen.

Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak a művelet során. Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással, továbbá nem jelentenek veszélyt a méhekre.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra kéri a lakosokat, hogy a rovarirtási művelet ideje alatt és az azt követő fél órában kerüljék az érintett területeket, annak érdekében, hogy ne lélegezzék be a felhasznált anyagokat. Esős időjárás esetén az akciót egy nappal elhalasztják.

Kürtőskalács fesztivál idén is
2022.08.18

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

Kibővíti a román-magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2022.08.17

A 35 év feletti lakók is jelentkezhetnek a programra.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön
2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete