hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez

2024.02.14

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség ritkán kap értesítést rongálásról, így a hulladékgyűjtők megrongálása ellen is kevesebb alkalommal tudnak fellépni, a gyűjtőpontok tisztaságának megőrzését pedig több helyi határozat is segítené.

„A Környezetvédelmi Osztályunk kis létszámú, mindössze három emberből áll, de ennek a tükrében is azt kell mondanom, hogy kevés olyan értesítést kapunk, ami a hulladékgyűjtők rongálásáról szól: 2023-ban mindössze két ilyen esetben jártunk el, ami lényegesen kevesebb, mint ahányat a TEGA jelzett. Igaz az is, hogy a legtöbb, amit tehetünk, hogy megbírságoljuk azokat, akiket tetten érünk, de ez is ér valamit abban az értelemben, hogy ha rövid időre is, de abbahagyják. Sokszor jelzik, hogy a kollégák nem érnek ki idejében. Fontos, hogy nem járhat el mindenki minden kihágásnál, tehát ilyenkor mondjuk a forgalmis kollégáinkat hiába küldjük ki. Bejelentésre minden esetben kiszállunk, ha később is, akkor sem veszett semmi: ugyanis a kukázóknak is útvonalai vannak, a következő célpontok valamelyikénél mindenképp ott leszünk. Arra szeretném felhívni a lakók figyelmét, hogy 2024-ben azzal nem lehet a rászorulókon segíteni, hogy a szemetet a kuka mellett hagyjuk. Tudjuk, hogy sokan segítő szándékkal teszik, azonban az eredmény az szétdobált szemét, ruhadarabok lesznek. Ez sajnos nem hatékony” – mondta el Hadnagy István, a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség igazgatója.

Fontos tudni, hogy külön helyi határozat van arra, hogy a szemetet nem szabad a kukából kiszedni: ezt 300-1000 lejig terjedő bírsággal (és tettenérés esetén sokszor a szemét visszarakásával) büntetik. A Helyi Rendőrség szerint kevés ilyen esetben jártak el 2023-ban, összesen 27 alkalmat jegyeztek, amelyre 9 figyelmeztetést és 18 bírságot állítottak ki. A kukák és tárolók feszegetését is tiltja egy, a Helyi Tanács által elfogadott határozat: 150-300 lejig terjedő pénzbüntetés jár érte, ám 2023-ban összesen két ilyen esetet jeleztek a lakók. A Helyi Rendőrség arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy ilyen helyzetekben hívják a 0800 800 767 Zöld Számot.

(A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség sajtóközleménye)

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.